16 zlatih, eno srebrno in dve bronasti priznanji za kmetije

29.10.2019

V septembru je Razvojna agencija Sora organizirala senzorično ocenjevanje pekovskih, mlečnih in mesnih izdelkov v Biotehniškem centru Naklo in ocenjevanje alkoholnih pijač ter sadnih in zelenjavnih izdelkov na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Rezultati ocenjevanja iz Biotehniškega centra so zdaj znani, in sicer je od 19 ocenjenih vzorcev 16 izdelkov prejelo zlato priznanje, srebrno en izdelek in bronasto dva izdelka.
Proizvajalci s Škofjeloškega so torej za vse svoje izdelke, ki so bili ocenjeni, prejeli priznanje za kakovost, kar je tudi eden osnovnih pogojev za vključitev v blagovno znamko Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov.
Na območju občine Gorenja vas - Poljane so bili z zlatim priznanjem nagrajeni orehovi piškoti s čokolado kmetije Pr' Lovrih s Srednjega Brda, orehovi rogljički, piškoti brez moke, linško pecivo ter jušni rezanci kmetije Pr' Ržen z Gorenjega Brda, orehove palčke s čokolado kmetije Pr' Dimšarji iz Krnic pri Novakih, valjani keksi kmetije Pr' Petelin z Gorenjega Brda, linške oči Domačije Prek iz Žirovskega Vrha Sv. Antona, čokoladni špricani piškoti in domači prijatelj kmetije Pr' Čum iz Studorja, maslo kmetije Pr' Andrejon iz Gorenje Žetine ter poltrdi sir Lomovc kmetije Pr' Jelovčan iz Loma nad Volčo. Bronasto priznanje sta prejela trdi sir kmetije Pr' Andrejon in navadni jogurt kmetije Pr' Petelin.
Prejemnikom priznanj iskreno čestitamo in z veseljem potrjujemo dejstvo, da so prehrambena živila, ki se tržijo tudi znotraj omenjene blagovne znamke, glede kvalitete na zelo visokem nivoju.

Kristina Miklavčič, Razvojna agencija Sora