Aktualno

19.11.2020

   

Izbrali izvajalca za cesto Trebija–Sovodenj

Direkcija RS za ceste je minuli teden objavila odločitev o oddaji javnega naročila za obnovo 1,5 kilometra dolgega odseka ceste Trebija–Sovodenj s sanacijo zidov in brežin. Kot najugodnejšega ponudnika so izbrali podjetje CVP, ki je oddalo ponudbo v vrednosti 4,6 milijona evrov. Odločitev bo pravnomočna v osmih delovnih dneh po objavi.

Gradijo Fortunovo brv

Potem ko so v septembru podpisali pogodbo z izvajalcem in po izvedeni uvedbi v delo ta čas v Gorenji vasi izvajalec SGP Zidgrad nadaljuje gradnjo Fortunove brvi za pešce čez Soro. Pred časom so že poskrbeli za utrditev temeljnih tal desnega mostnega opornika, levi opornik pa so zgradili že ob gradnji gorenjevaške obvoznice, so pojasnili na občini. Izvedli so tudi pilotiranje temelja, ta čas pa potekajo gradbena dela za ureditev zadnjega mostnega opornika, sledi gradnja sider z ležišči in urejanje okolice. "Celotna jeklena kostrukcija brvi je trenutno v izdelavi pri podizvajalcu Petrič iz Ajdovščine in bo gotova v mesecu dni, ko je predvidena montaža na lokaciji," so še razložili na občini in dodali, da bodo dela vredna 131 tisoč evrov. Po pogodbi bi morali gradnjo končati v začetku prihodnjega leta.

Podaljšanje vodnih dovoljenj

Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, obvešča, da se 31. decembra velikemu številu vodnih dovoljenj izteče čas veljavnosti. Vse občane občine Gorenja vas - Poljane prosimo, da pregledate datume izteka veljavnosti vaših vodnih dovoljenj, pridobljenih za neposredno rabo vode za lastno oskrbo s pitno vodo, saj lahko vodno dovoljenje na podlagi pravočasne vloge podaljšate. Vlogo za podaljšanje vodnega dovoljenja je mogoče vložiti na Direkcijo Republike Slovenije za vode na predpisanem obrazcu, ki ga lahko prevzamete na povezavi. Vlogo pošljete na naslov: Direkcija Republike Slovenije za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana.

Povabilo za vključitev novih izdelkov

Razvojna agencija Sora je objavila javno povabilo za vključitev novih izdelkov v blagovno znamko. Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov. Vključijo se lahko registrirani nosilci dejavnosti in osebnega dopolnilnega dela na Škofjeloškem, ki uporabljajo tradicionalne ali ekološke postopke pridelave oziroma predelave, v pretežni meri lokalne surovine, njihovi izdelki pa na senzoričnih ocenjevanjih dosegajo priznanja za kakovost. Blagovna znamka pri potrošnikih predstavlja znak kakovosti in lokalnega izvora, ponudniki pa si z njo lahko zagotovijo dodatno prepoznavnost ter podporo pri promociji in trženju. Več na spletni strani Razvojne agencije Sora, FB-profilu, na e-naslovu kristina. miklavcic@ra-sora.si in telefonski številki 04/ 50 60 225.
Kristina Miklavčič, Razvojna agencija Sora

Jerbas domačih prestavljen na prihodnje leto

Kot je pojasnila Saša Pivk Avsec iz Agencije media butik, ki vsako leto organizira narodno-zabavno prireditev Jerbas domačih v telovadnici osnovne šole v Poljanah, je zaradi razmer ob epidemiji koronavirusa letos ne bodo izvedli. Kot kaže, jim trinajstica ni naklonjena. Prvič se je zgodilo, da prekinjajo to tradicionalno prireditev. V upanju, da se bo epidemija umirila, vabijo zveste obiskovalce na Jerbas v prihodnjem letu, saj nameravajo organizacijo te prireditve nadaljevati.