Aktualno

22.4.2021

Hitro testiranje v Sokolskem domu

Ob sredah med 14. in 16. uro poteka hitro testiranje v dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi. Vhod v dvorano je z zgornjega parkirišča in ne skozi glavni vhod. Naročanje na testiranje ni potrebno, s seboj pa je treba imeti zdravstveno kartico. Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi ni namenjeno tistim, ki zbolijo ali so v karanteni, ker s tem izpostavljajo morebitni okužbi vse druge zdrave osebe. Karantene tudi ni mogoče prekiniti z negativnim testom, saj oseba lahko oboli šele deseti dan po izpostavitvi okužbi. Zdravniki prosijo še, da vsi, ki zbolijo, tudi s povsem milimi znaki prehlada, ostanejo doma v izolaciji in pokličejo svojega zdravnika zaradi napotitve na testiranje.

Na voljo ugodna posojila

V sklopu Kreditne sheme, v kateri svoja finančna sredstva združujejo občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka je odprt javni razpis za dolgoročna in kratkoročna posojila, ki se dodeljujejo podjetjem in dopolnilnim dejavnostim na kmetijah iz omenjenih občin. Dolgoročna posojila se v okviru javnega razpisa dodeljujejo za obdobje do desetih let po obrestni meri 6-mesečni EURIBOR + 2,5 odstotka. Pridobiti jih je mogoče za: nakup stavbnega zemljišča in njegovo komunalno opremo, nakup, graditev in adaptacijo poslovnih prostorov ter nakup opreme in kmetijske mehanizacije. V okviru javnega razpisa je mogoče pridobiti največ sto tisoč evrov dolgoročnega kredita. Na voljo pa so tudi sredstva za kratkoročna posojila, ki so namenjena financiranju tekočega poslovanja. Do vrednosti petdeset tisoč evrov jih je za obdobje do enega leta mogoče pridobiti po obrestni meri 2,5 odstotka nominalno. Podrobnejše informacije o posojilih nudi Razvojna agencija Sora.

KBK trail letos kot individualni izziv

Zaradi epidemioloških razmer letošnjega KBK traila Športno društvo Marmor Hotavlje ne bo izvedlo v obliki dogodka, ampak so si ga zamislili kot individualni izziv brez uradno merjenega časa oziroma dosežka. Prijavljeni udeleženci bodo lahko kadarkoli v časovnem obdobju od 27. aprila do 15. maja opravili tek ali hojo po trasi KBK traila, kot dokaz, da so opravili s tekmovalno traso, pa bo potrebna GPS-sled ali elektronska fotografija. "S to obliko dogodka želimo vsem ponuditi možnost, da preverijo svoje cilje, nam, organizatorjem, pa virtualni stik z našimi zvestimi udeleženci." Vsi, ki bodo poslali elektronsko sled, bodo prejeli spominsko majico. Več informacij je mogoče dobiti pri Boštjanu Jezeršku na številki 031 391 354 ali na elektronskem naslovu tek@sdmh.si, spletni strani društva in strani KBK trail na Facebooku.

Strategija trženja in marketing na internetu

Razvojna agencija Sora pripravlja usposabljanje z naslovom Strategija trženja in marketing na internetu. O tej temi bo govoril Matej Kalan, ustanovitelj agencije za digitalni marketing Forward. Spletni dogodek se bo odvijal na videokonferenčni platformi Zoom, in sicer v ponedeljek, 10. maja, od 17.00 do 19.15, v torek, 11. maja, med 17. in 20. uro ter v sredo, 12. maja, od 17.00 do 19.15. V prvem delu predavanja se bodo posvetili temu, kako postaviti spletno stran in poskrbeti, da se bo prikazovala v iskalnikih, iskali pa bodo tudi odgovore na vprašanje, zakaj se odločiti za spletno stran, kakšni so koraki do nje in kako oblikovati spletne strani. Pojasnili bodo, kaj je SEO-optimizacija in razložili osnovne pojme, kot so meta opisi, page speed, rich snippets … V drugem delu bodo udeleženci spoznali uporabo spletnih orodij in oglaševanja z Googlovimi oglasi ter druga orodja. V tretjem delu se bodo osredotočili na promocijo na družbenih omrežjih: oglaševanje na Facebook Ads in LinkedIn Ads ter socialnih omrežjih. Usposabljanje je brezplačno, se je pa treba prijaviti, saj je število mest omejeno. Za vse prijavljene je obisk vseh treh dni usposabljanja obvezen.