Aktualno

20.5.2021

  

Podpisali pogodbo za redno letno asfaltiranje

Župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež in direktor Gorenjske gradbene družbe Stanislav Remic sta podpisala pogodbo o izvajanju rednega letnega asfaltiranja in drugih popravil na občinskih cestah v občini Gorenja vas - Poljane. Obnove, ki jih načrtujejo letos po načrtu krajevnih skupnosti in občine, bodo po pogodbi vredne dobrih 410 tisoč evrov. Skupaj bodo sanirali 24 odsekov v dolžini dobrih 6,6 kilometra, so pojasnili na občini.

Podaljšan rok za zbiranje žigov

Z namenom spodbujanja otrok in njihovih družin h gibanju in raziskovanju domače občine je bila v začetku letošnjega leta vzpostavljena otroška občinska pohodna pot. Celotna pohodna pot obsega 17 kontrolnih točk, učenci pa morajo za opravljen otroški pohodni krog zbrati deset različnih žigov z desetih poljubnih kontrolnih točk. V želji, da čim več osnovnošolcev pohodno pot opravi, je rok za zbiranje žigov podaljšan do konca poletnih počitnic (31. avgust). Vsi, ki bodo pot opravili, pa lahko nagrado od junija so konca septembra prevzamejo na Info točki v Gorenji vasi. Informacije: T: 031 720 573 ali E: zavod@poljanskadiolina.com.

Otroci razstavljajo v Šubičevi hiši

V upanju, da bo kultura v pomladnih mesecih ponovno zaživela, je s 15. majem v galeriji Šubičeve hiše v Poljanah luč sveta ugledala razstava del likovnega natečaja za otroke Jaz kot Janez Šubic, ki jo je pripravilo KD dr. Ivan Tavčar Poljane v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so udeleženci natečaja ob 170. obletnici rojstva Janeza Šubica "upodobili osebe, pomembne v njihovem življenju, s krajino v ozadju, ki jih opredeljuje". Odprtje razstave je bilo v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina prestavljeno na splet. Razstavo si bo po predhodnem dogovoru možno ogledati do 15. junija.