Asfaltiranih več odsekov po občini

18.11.2021

Konec oktobra so se z asfaltiranjem 140 metrov dolgega odseka na lokalni cesti Poljane–Hotoveljska grapa (od domačije Kočar do domačije Apnar) zaključila še zadnja dela na poplavnem območju Poljan.

Zaradi večje obremenitve s tovornim prometom je bil odsek ceste izveden z dvoslojnim asfaltom. Strošek zanj znaša 16 tisoč evrov in ga je občina financirala z lastnimi sredstvi. Izvajalec del, izbran na razpisu Redno letno asfaltiranje občinskih cest, je bila Gorenjska gradbena družba. Ustroj ceste in odvodnjavanje v vrednosti 26 tisoč evrov je izvedlo podjetje Zare kot podizvajalec podjetja Topos. V okviru protipoplavne ureditve Poljan je bilo asfaltirano še območje ureditve ob potoku Ločivnica.

Dela na območju Poljan, ki jih je v letni plan uvrstila KS Poljane, potekajo po planu in bodo zaključena v drugi polovici novembra. Štiristo metrov dolg odsek na lokalni cesti Prelesje–Zadobje, na delu od Kovkarja do Zadobja, bo na novo asfaltiran v teh dneh. Pripravo terena za asfaltiranje je izvedlo podjetje Zare, asfaltiranje pa Gorenjska gradbena družba. Strošek gradbenih del in asfaltiranja v višini 48 tisoč evrov sta si v enakovrednih deležih razdelili KS Lučine in občina.

Lidija Razložnik