Člani B iz PGD Sovodenj prvaki v spajanju sesalnega voda

28.5.2020

Z zadnjo tekmo v organizaciji PGD Zalog pri Cerkljah in soorganizaciji Gasilske zveze (GZ) Slovenije se je konec februarja v športni dvorani osnovne šole Simona Jenka v Cerkljah na Gorenjskem zaključilo pokalno tekmovanje Gasilske zveze Gorenjske (GZG) v spajanju sesalnega voda (SSV) 2019/2020. Obenem je bila ta tekma tudi 3. tekma državne zimske lege v SSV, ki jo prireja GZ Slovenije.

Gorenjska zimska liga SSV 2019/2020 je bila letos organizirana že četrto leto zapored, nanjo pa je bilo prijavljeno rekordno število ekip iz celotne gorenjske regije, in sicer 12 ekip članic ter 20 ekip članov. Med ligo je bilo od začetka novembra 2019 do konca februarja 2020 organizirano pet tekem. Prvo tekmo so organizirali člani PGD Komenda, drugo člani PGD Sovodenj (7. memorial Mirana Bogataja), tretjo člani PGD Naklo, četrto člani PGD Begunje na Gorenjskem in peto člani PGD Zalog pri Cerkljah.

GZ Škofja Loka in občinsko gasilsko poveljstvo Občine Gorenja vas - Poljane so zastopale štiri ekipe iz PGD Sovodenj in PGD Poljane. Člani A PGD Poljane so dosegli končno 11. mesto, člani B PGD Poljane pa 8. mesto. Bolj uspešni sta bili ekipi iz PGD Sovodenj. Članice 6M PGD Sovodenj so dosegle končno 3. mesto, člani B PGD Sovodenj pa so osvojili 1. mesto in tako postali prvaki pokalnega tekmovanja GZG v SSV za leto 2019/2020.

Boštjan Peternelj