Delo zavoda Poljanska dolina

25.9.2020

Na Zavodu Poljanska dolina smo se v zadnjih dveh mesecih lotili kar nekaj različnih projektov. Lahko povemo, da bomo prenovili naš turistični katalog Poljanska dolina, ki ga bomo posodobili z aktualnimi podatki, novimi fotografijami in vsebino. Predvidevamo, da bo izdan do sredine meseca oktobra.

Ker se je Občina Gorenja vas - Poljane vključila v projekt Zelena shema za pridobitev zelenega znaka Slovenia Green destination, smo se sredi avgusta odpravili skupaj z Marjeto in Dušanom Kavčičem iz Domačije Tešnak na delovni obisk zlate destinacije Slovenia Green Miren Kras na ogled primera dobre prakse. Zavod Miren Kras nas je toplo sprejel in nas popeljal po svojem kulturnem spomeniku, Pomniku miru.
Postavljen je v spomin vsem braniteljem slovenske zemlje v zgodovini naroda. Od tam lahko vidimo vse od Jadranskega morja, Furlanske nižine, Julijskih Alp in Vipavske doline. Obiskali pa smo tudi ponudnika nastanitve in prehrane z Zelenim ključem: Gostilno Kogoj. Ga. Kogoj nam je predstavila svoj objekt nastanitve in gostilne ter prednosti in slabosti pri pridobivanju in vzdrževanju znaka. Postregli so nam tudi z odličnimi jedmi za zaključek našega druženja. Na obisku smo pridobili koristne informacije in napotke za nadaljnje delo na projektu.

Drugačen način promocije
Prvi konec tedna v septembru nas je obiskala blogerka Nina potuje z družino. Pri nas je preživela tri odlične dni. Prvi dan je preživela na Starem vrhu, kjer so obiskali Adrenalinski park Stari vrh in prenočili v Gostišču Stari vrh. Naslednji dan so si ogledali Rupnikovo linijo, se okrepčali z narezkom na Kmetiji Pr' Bukovc v Žirovskem Vrhu in se sprehodili po Medvedkovi poti. Kosili so v Gostilni Jager, popoldan pa preživeli na Dvorcu Visoko. Prespali so na Domačiji Tešnak, v nedeljo pa so se z električnimi kolesi odpeljali na kolesarski izlet, v sklopu katerega so imeli tudi degustacijo na Kmetiji Žunar in Kmetiji Matic. Nina je zelo pohvalila našo dolino, ki jo je navdušila z razgledi, ljudmi in dejstvom, da je vse narejeno lokalno. Več o njenih vtisih si lahko preberete na spletni strani Nina potuje.

Info točka
Na naši Info točki, ki je odprta ob sobotah in nedeljah od 9. do 13. ure, si po novem lahko kupite tudi spominke Poljanske doline in izdelke naših lokalnih umetnikov. Za vas smo pripravili nahrbtnike, majice, skodelice, steklenice, naglavne lučke in drugo z napisom Poljanska dolina. Najdete tudi različne knjige od Visoške kronike in Cvetja v jeseni do Doma slikarjev Šubic in drugih. Lahko kupite tudi izdelke domačih umetnikov, vse od akvarelov do različnih steklenih izdelkov in manjših ročnih produktov, kot je nakit.

Kristina Bogataj