Dober kilometer in pol obnov ter novega asfalta

23.10.2020

V Krajevni skupnosti (KS) Gorenja vas so letos preplastili več krajših odsekov na petih lokalnih in javnih cestah. Pregled obnov sta pripravila Mirjana Možina, predsednica, in Gašper Čadež, tajnik KS Gorenja vas.

Lokalno cesto Gorenja vas–Žirovski Vrh (Javorč) v dolžini 700 metrov in širini štiri in pol do pet metrov so delno obnovili; odstranili so dotrajano asfaltno podlogo in jo nadomestili z novo, vgradili kamnito zložbo, izdelali drenažo v dolžini približno 100 metrov ter obnovili enega od propustov, ostale pa očistili. Za dela v dolžini 500 metrov je sredstva prispevala KS Gorenja vas v okviru načrta dela in finančnega načrta za leto 2020, preostanek pa Občina Gorenja vas - Poljane v okviru letnega načrta iz naslova preplastitve lokalnih cest na območju občine. Izvedlo jih je podjetje Dolenc iz Škofje Loke.
Na javni poti Volaka–Dole in Volaka–Debeni so prav tako obnovili in asfaltirali krajše odseke v skupni dolžini 300 metrov. Na relaciji Volaka–Debeni so poleg tega sanirali še usad v dolžini deset metrov. Gradbena dela (odstranitev obstoječega asfalta, navoz dodatnega gramoza ter priprava cestišča za asfaltiranje) je opravilo podjetje MJD Mezeg Janez iz Debeni.
Delno so obnovili tudi do štiri metre širok odsek javne poti Volaka–Čabrače in ga asfaltirali v skupni dolžini 300 metrov. Gradbena dela je opravilo podjetje Dolenc iz Škofje Loke: odstranjen je bil dotrajan in položen nov asfalt, izdelana drenaža v dolžini približno 50 metrov ter vgrajena kamnita zložba.

Za cesto na Hotavljah in v Malenski Vrh tudi občinska sredstva 
Na odseku lokalne ceste Suša–Malenski Vrh sta bili z občinskimi sredstvi obnovljeni meteorna kanalizacija (140 metrov) in drenaža (60 metrov). Prav tako so delno obnovili ter asfaltirali več odsekov ceste v skupni dolžini 150 metrov. Večinoma je šlo za sanacijo posedkov na cesti, kar je opravilo podjetje MJD Mezeg Janez iz Debeni.
Z občinskimi sredstvi so obnovili tudi dotrajan in za udeležence v prometu nevaren odsek od Tesnarja do otroškega igrišča na Hotavljah na lokalni cesti Hotavlje–Suša. 150 metrov vozišča širine šest metrov so dopolnili z meter in pol širokim pločnikom, ki je na cestišču zarisan modro. Gradbena dela (odstranjevanje obstoječega asfalta, navoz gramoza na posameznih delih ter končna priprava cestišča za asfaltiranje) je opravilo podjetje Topos Hotavlje. Po končanem asfaltiranju so cestišče še porisali s talnimi označbami ter z njimi označili pločnik, avtobusno postajališče ter prehod za pešce.
Asfalt na vseh omenjenih odsekih so položili delavci Gorenjske gradbene družbe iz Kranja.

Damjana Peternelj

Fotogalerija