Dobrodelna akcija poljanskih študentov

24.12.2020

Tudi v gorenjevaški občini so se v času šolanja na daljavo po spletu zaradi epidemije nekatere socialno ogrožene družine znašle v stiski.

Težava se je pojavila pri zagotavljanju prenosnih računalnikov vsem šoloobveznim otrokom, sploh tam, kjer jih je več. Zato so v Klubu študentov Poljanske doline (KŠPD), kot je pojasnil predsednik kluba Domen Eržen, sklenili izpeljati dobrodelno akcijo, ki bi šolajočim se otrokom olajšala stisko in jim omogočila nemoten pouk.
Na dopis KŠPD s prošnjo po donaciji so se odzvala lokalna podjetja Gumi servis Ferlan, Mizarstvo Jezeršek, Hiplex, Taverna Petra, Transport Bogataj in Topos Hotavlje. Z donacijami in lastnimi sredstvi so skupaj zbrali dovolj za nakup štirih prenosnih računalnikov. Dva so izročili Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi, dva pa osnovni šoli Poljane. V obeh šolah so računalnike namenili družinam, ki so jih najbolj potrebovale. Kot je še povedal Eržen, so imeli sicer v načrtu nakup sedmih računalnikov v normalnem cenovnem razredu in primernih za uporabo pri šolskem pouku. Kljub temu so zadovoljni, da jim je v sedanjih ekonomskih razmerah uspelo uresničiti vsaj pretežni del dobrodelne akcije in se vsem donatorjem najlepše zahvaljujejo. Hvaležni so tudi podjetju ArhComp računalništvo, ki jim je prijazno stopilo naproti in jim omogočilo nakup računalnikov po ugodni ceni.

Jure Ferlan