Društvo upokojencev za Poljansko dolino

24.9.2019

Z jesenjo dejavnosti ne zamrejo

Delovanje Društva upokojencev za Poljansko dolino je bilo v tem letu zelo pestro. Na vseh področjih je bila ponudba za upokojence primerna, kar kaže na velik obisk dejavnosti: od socialne do kulture, društvenih izletov, planinskih pohodov, športa in družabnih dogodkov.

Spomladi je nekaj članov s kulturnim programom nastopilo v domovih za starejše v Logatcu, Horjulu, Cerkljah in Tržiču. Maja so se udeležili Dnevov medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na katerih sta nastopili gledališka ter pevska skupina Žabarji.
Kulturniška skupina je v začetku julija na Kmetiji Okršlan na Sv. Florijanu nad Zmincem na tradicionalnem srečanju članic in članov uprizorila odlomek iz Visoške kronike pisatelja Ivana Tavčarja. Izvedbi je prisluhnilo 133 članic in članov. Dogodek je bil ena od občinskih prireditev, posvečenih 100-letnici izida romana Visoška kronika pisatelja Ivana Tavčarja.
Udeležili so se tudi srečanja prijateljskih društev v Novi Oselici.
Na kulturnem področju so za svoje člane pripravili obisk gledaliških predstav: opere Prodana nevesta, igre Deseti brat, glasbene predstave Lepo je biti muzikant, ogledali so si razstavo Ivane Kobilca v Narodni galeriji.
Planinska sekcija je organizirala več izletov, in sicer v Porabje, Rezijo, po Ljubljanskem barju, na Smrekovško pogorje in Vodnikov razglednik.
Daljši in vsebinsko raznoliki so bili društveni izleti v Koper, Sevnico, na Ptuj in Boromejske otoke, vsak teden so poleti organizirali kopalne izlete na morje ter bili športno dejavni v različnih panogah: kolesarjenju, supanju, bowlingu.
Tudi v mesecih od septembra do decembra se bodo zvrstile aktivnosti, določene z letnim načrtom, ki bodo objavljene v društvenem koledarju. Upokojenci, vabljeni, da se jih udeležite!

Društvo upokojencev za Poljansko dolino

Fotogalerija