Dvorec Visoko vabi tudi v jesenskem času

10.11.2022

Obiskovalcem Dvorca Visoko tudi v jesenskem času ponujamo prijetno dogajanje in koristno  preživljanje prostega časa.

Vsak četrtek od 16.30 dalje vse do 22. decembra potekajo delavnice v izvedbi Ljudske univerze Škofja Loka z naslovom Ozimnica visoške gospe. Zelo zanimivo dogajanje za vse, ki se prvič srečujete z ročnimi deli, in za vse tiste, ki želite svoje znanje nadgraditi.

Vsako drugo soboto v mesecu ob 10. uri poteka voden ogled po zbirkah Visoška domačija pripoveduje, hkrati se predstavlja lokalni ponudnik; 25. novembra pripravljamo konec tedna jesenskih okusov, letos nas je narava res obilno obdarila in pripravljali bomo jedi po kuharici Ta dobra stara kuha, kajti na ta način oživljamo identiteto dvorca, ponujamo doživetje ter obenem jedi oblikujemo in postavimo v sodoben čas. Ob kreiranju kulinaričnih dogodkov nam je pomembno izhodišče visoška kuhinja v času Kalanov in seveda tudi kasnejše Tavčarjevo obdobje. Sobota, 17. decembra, od 12. ure dalje pa bo namenjena veselemu decembru, druženju na vrtu Dvorca s ponudniki, pri katerih si bo mogoče izbrati novoletno darilo, pokusiti njihove izdelke, pripravili bomo tudi program za otroke.

Veseli smo, da Dvorec Visoko postaja kraj, ki nudi možnost doživljanja kulture in kulinarike ali pa enostavno samo sprostitev v prijetnem okolju kavarne ob kavi in kateri izmed hišnih sladic.

Martina Ambrožič Tušar