Ema Klinec znova na smučkah

28.10.2019

Pred začetkom nove sezone prvo mesto na tekmi celinskega pokala

Ema Klinec po lanskoletni poškodbi dobro okreva. Pred začetkom nove sezone nadaljuje s pripravami in je že stala na stopničkah.

Na skakalnico se je vrnila v drugi polovici julija, septembra pa na tekmi celinskega pokala v avstrijskem Stamsu dosegla prvo mesto. »Tekma je sicer celinski pokal, so pa bile tam tudi nekatere najboljše tekmovalke iz svetovnega pokala. Že v Sloveniji imam ekipo za vrh, zato sem tekmo vzela resno. Bilo je super in uspeh mi veliko pomeni. Že takrat sem se zavedala, da grem lahko nazaj na trening bolj samozavestno,« je o najnovejšem uspehu po poškodbi povedala Ema. Z dosedanjim okrevanjem je zelo zadovoljna. »V proces rehabilitacije sem vložila ogromno truda in okrevanje je bilo vedno na prvem mestu. Na srečo za zdaj ni bilo veliko težav ali pa smo jih znali rešiti,« pove in doda, da vse skupaj ne bi bilo mogoče brez podpore trenerja Zorana in domačega kluba SSK Žiri, kjer je opravila večino treningov. Ne pozabi omeniti tudi pomoči fizioterapevta, kineziologa, psihologinje ter ekipe Term Čatež. »Veliko je delov, na katere smo pozorni. Za naprej sledim že začrtanim ciljem.«
Emo prve tekme svetovnega pokala čakajo v začetku decembra na Norveškem. Še prej bo 12. oktobra nastopila še na zadnji tekmi poletne sezone z državnim prvenstvom. Poleg priprav za omenjene tekme se zdaj ukvarja z izbiro primerne opreme, kot so dres ter smuči. »Osnova pa je, da izvajam trening po programu. Tu smo usmerjeni na dvig elastične moči,« je še dodala naša sogovornica. Emi želimo uspešno sezono!

Kristina Z. Božič