Epidemija oklestila prireditve

25.9.2020

Letošnja specifična situacija je vplivala tudi na dogajanje v Poljanski dolini, kjer se je v poletnem času odvijalo le malo prireditev, a še te s prilagojenim programom.

Praznik žetve je etnološka prireditev v izvedbi TD Žirovski Vrh, ki že 23 let tradicionalno poteka zadnji konec tedna v juliju. Programska vodja prireditve Lucija Kavčič je na spletni strani turističnega društva zapisala, da so namesto dogodka v klasični izvedbi pripravili interni program za svoje člane ter posneli promocijski film na temo žetve in z njo povezanih opravil.
Turistično društvo Slajka Hotavlje vsako prvo soboto in nedeljo po godovanju sv. Lovrenca (10. avgust) tradicionalno prireja kulturno-zabavno prireditev. V soboto se odvije Večer slovenskih podoknic, prireditev pa se nadaljuje v nedeljo z druženjem. Kot je povedal predsednik društva Peter Pogačnik, se letos prireditev ni odvijala v običajnem obsegu, temveč so po nedeljski maši na Hotavljah nadaljevali le druženje v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Jera Miklavčič