Gostili avstrijske župane

21.10.2021

Občino Gorenja vas - Poljane je minuli teden pod vodstvom avstrijskega veleposlaništva v Sloveniji obiskala številna delegacija županov iz sosednje Avstrije.

Župan Milan Čadež je člane delegacije sprejel na območju novega kopališča Poljane, kjer jim je kot primer dobre prakse predstavil izvedene ukrepe za večjo poplavno varnost Poljan. Seznanil jih je z značilnostmi občine in jim predstavil še druge projekte, ki se odvijajo ta čas, so sporočili z občine.

Skupaj so se nato odpravili na Visoko, kjer je po ogledu obnovljenega dvorca in razstavnih zbirk sledilo prijetno druženje ob izmenjavi mnenj in izkušenj pri delovanju občin v obeh državah. "Obiskovalci so bili navdušeni nad domačo ponudbo kavarne: domačimi buhteljni, domačimi čaji in terjakom iznad odprtega ognjišča visoške kuhinje." Obisk delegacije, ki jo je spremljala Anna Pernegger z avstrijskega veleposlaništva, je po besedah župana Milana Čadeža plod dobrega sodelovanja z občino Celovec, kjer se Poljanska dolina že tradicionalno udeležuje vsakoletnega sejma Alpe-Jadran.

Mateja Rant