Iz županovega dnevnika

22.4.2021

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

1. 3. - Oddali smo prijavo na objavljeni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu, ki ga je v februarju objavilo ministrstvo za šolstvo in šport. V primeru uspešne kandidature bi lažje poplačali investicijo v Vrtec Agata, ki jo že izvajamo.

2. 3. - Z županom Občine Železniki g. Luznarjem sva bila prisotna na dogodku v organizaciji Slovenskega lesnega združenja Sloles, ki je s svojimi člani podarilo gradbeni žagani les, ki je bil še isti dan prepeljan na potresno območje v Petrinjo na Hrvaškem.

3. 3. - Sestanek na MORS z našim državnim sekretarjem g. Mahničem. Obstaja realna možnost, da bi se v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji v naših krajih organizirala mednarodna vojaška vaja.

9. 3. - Oddali smo vlogo na razpis za pridobitev nepovratnih sredstev na ministrstvo za kulturo, kjer imamo možnost pridobiti sredstva polovico upravičenih stroškov za obnovo gospodarskega poslopja na Visokem (streha, fasada, obnova arkadne kletne dvorane).

11. 3. - Na odprtju prenovljene trgovine Mercator v Gorenji vasi. Zamenjali so vso opremo, novi so oddelki kruha, sadja in zelenjave, prenovljena je delikatesa, blagajne, hladilna tehnika, police, vozički – skratka prijetno.

22. 3. - Z vodstvom DRSI smo si ogledali cesto skozi Podpleče in dolino Kopačnice, ki bo služila kot obvozna cesta ob gradnji četrte razvojne osi. Skupaj smo ugotovili, da je trasa za obvoz primerna.