Iz županovega dnevnika

23.6.2021

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

20.5. - Dobili smo se župani s Škofjeloškega. Veseli smo bili pridobljenih sredstev za nadgradnjo OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki in potrdili deleže sofinanciranja. Pogovarjali smo se tudi o novi strategiji razvoja turizma na našem območju.

20.5. - Našo občino je obiskal g. Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City z Uršo Pintar, ki je tudi aktualna državna prvakinja in pomočnica direktorja. Pohvalila sta dosedanjo angažiranost društev in navijačev ob obeh trasah, ima pa Gorenja vas poseben pomen, saj se tukaj združita obe dirki.

31.5. - Moji projektni skupini smo predstavili osnutek idejne zasnove umestitve nove podružnične šole z gasilskim domom v Javorjah. Naloga skupine je, da se pripravijo spremembe in izboljšave, nas na občini pa, da pridobimo vire dodatnega financiranja.

4.6. - S strokovnimi sodelavci ministrstva za infrastrukturo smo pregledali že končane PZI-načrte obnove ceste skozi Podpleče in po dolini Kopačnice. Podpisan je tudi že »Dogovor« z Občino Cerkno in DRSI, ki je podlaga za sporazum o sofinanciranju.

5.6. - Na praznovanju 120-letnice delovanja Čebelarskega društva Blegoš. Društvo je pustilo močan pečat v preteklosti, zdaj pa so nepogrešljivi na naših prireditvah. Svoje znanje prenašajo na mlajše rodove, kar je najpomembnejše za razvoj čebelarstva v Poljanski dolini. »Naj medi!«

9.6. - Obisk ministra za infrastrukturo g. Jerneja Vrtovca. Pohvalil sem in se zahvalil za dosedanje sodelovanje in realizirane projekte, sploh pa v zadnjem letu, ko se obnavlja tudi celotna cesta proti Škofji Loki. Ogledali smo si naša delovišča in uskladili terminske plane za prihodnja štiri leta.

15.6. - Na valeti devetošolcev najprej v Osnovni šoli Poljane, potem pa še v Gorenji vasi. Zaželel sem jim uspešno nadaljnje šolanje in da tudi v drugih okoljih ponosno povedo, da so iz Poljanske doline ter da negujejo naše lepo poljansko narečje.