Iz županovega dnevnika

18.11.2021

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

4. 10. - Na sestanku Sveta županov Gorenjske. Obravnavali smo program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske za leto 2022, seznanili smo se z aktualnimi zadevami na področju regionalnega razvojnega načrtovanja, predvidenimi razpisi ministrstva za okolje in prostor ter drugimi aktualnimi regijskimi tematikami.

5. 10. - Ogled in preveritev izvedenega projekta ureditve ceste Hleviše–Žetina s strani ministrstva za okolje in prostor. Z izvedenim naterenu so zadovoljni, sledi še poročilo.

6. 10. - Obisk in ogled novega gasilskega doma v Gorenji vasi z županom in gasilci iz Idrije

14. 10. - Obisk in ogled na mestu arheoloških izkopavanj s strani Restavratorskega centra iz Ljubljane. Z doseženim so zadovoljni, opozarjajo na natančno delo pri prestavitvi freskena novo lokacijo.

14. 10. - Gostil sem številno delegacijo županov iz sosednje Avstrije. Predstavil sem projekt poplavne varnosti v Poljanah, pogostili smo jih v Dvorcu Visoko s terjakom in buhteljni.

16. 10. - Na občinski vaji gasilcev, Civilne zaščite in skavtov v Podgori. Več kot 120 prostovoljcev je sodelovalo, za kar se iskreno zahvaljujem.

19. 10. - Na sestanku s KS Sovodenj na temo gradnje ceste v Javorjev Dol

22. 10. - Sestanek na Direkciji za infrastrukturo zaradi tekočih projektov v naši občini

27. 10. - Obisk župana iz Radelj ob Dravi, izmenjava izkušenj in skupne pohvale za delo vlade s slovenskimi občinami