Iz županovega dnevnika

23.12.2021

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

2. 11. - Skupni sestanek loških županov in potrditev Strategije razvoja turizma na Loškem

3. 11. - Srečanje županov v Polhovem Gradcu na temo skupnega razvoja Polhograjskega hribovja. Poleg občine gostiteljice in nas se tudi v občini Škofja Loka in Medvode zavedajo, da je to področje bogato z naravno in kulturno dediščino ter ima velik razvojni potencial.

4. 11. - S projektno skupino Kulturno središče Poljane smo si ogledali dela na arheološkem najdišču in na opuščeni stavbi Mercatorja s fresko Poljanska vstaja.

16. 11. - Sestanek s predsedniki krajevnih skupnosti. Največ časa namenimo investicijskemu in vzdrževalnemu programu na cestah, tokrat smo se pogovarjali tudi o božičnonovoletni praznični osvetlitvi. 

16. 11. - Sestanek z obema ravnateljema naših osnovnih šol glede novouvedenega samotestiranja v šolah. Izredno pozitiven odziv večjega dela učencev in staršev.

18. 11. - Gospa dr. Metka Zorc iz podjetja Medicor je s projektantom predstavila projekt okrevališča za bolnike s srčnimi boleznimi v gospodarskem poslopju na Visokem.

23. 11. - Ob prazniku naše občine me je obiskal sosednji župan iz Cerknega g. Gašper Uršič in zaželel lepo praznovanje tudi vsem občankam in občanom.

1. 12. - Predstavitev projekta okrevališča Visoko na Zavodu za varstvo kulturne dediščine. Bilo je kar nekaj pripomb, vendar so vse rešljive s strani projektantov.

6. 12. - Sestanek z ministrom za zdravje g. Poklukarjem. Glavna vsebina je bila, kako povečati število cepljenih in kako glede tega pomagati občinam.