Iz županovega dnevnika

26.3.2020

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

1. 2. – Na občnem zboru PGD Trebija; s svojimi rezultati so posebno pozornost pritegnile starejše gasilke. Na regijskem tekmovanju v Šenčurju so osvojile 1. mesto in se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo letos v Celju.

4. 2. – Na rednem letnem srečanju z Občinskim gasilskim poveljstvom, kjer smo pregledali tekoče leto, ki je bilo kar zmerno. To si vsi skupaj želimo tudi za letos.

7. 2. – Na občinski prireditvi ob kulturnem prazniku na Sovodnju. Tu ima kultura dolgo in bogato tradicijo, pričenja se že v šoli, nadaljuje se pa po društvih vseh generacij.

8. 2. – Na občnem zboru PGD Javorje.

11. 2. – Na sestanku na ministrstvu za gospodarstvo o prenosu objektov MORS v Todražu na našo Občino. Potrebno bo še nekaj truda in dokazovanja, da bomo objekte koristno uporabili.

11. 2. – Na sestanku s krajani Hotovlje in Predmosta na temo javne razsvetljave. Odločili so se za več kot polovico manj luči, kot je bilo predvideno v projektu.

12. 2. – Na sestanku pri ministrici za kmetijstvo, kjer smo člani delovne skupine MOP predstavili težave, ki jih imamo zaradi napadov zveri.

18. 2. – Obisk Igorja Ogrisa iz Celovca; tema pogovora je bila nadaljnje sodelovanje na turističnem področju, ki ga želiva razširiti tudi na kulturno področje.

22. 2. – Na občnem zboru PGD Gorenja vas.

24. 2. – Sestanek na MOP, kjer smo na poziv podali predloge za pripravo programa nujnih ukrepov za sanacijo pojavov nestabilnosti tal. Predstavil sem pet projektov po prioritetah in upamo, da bomo uspešni.

26. 2. – Sestanek z župani na Loškem; glavna tema je bila sestavljanje virov in sredstev za gradnjo prizidka OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki, kjer smo soustanovitelji. V teku je tudi javni razpis pristojnega ministrstva.

27. 2. – Na seji Sveta zavoda in Sveta staršev OŠ Poljane; največ pojasnil je bilo danih glede letošnje gradnje prizidka Vrtca Agata in varnosti šolarjev.