Jesenske novosti v knjižnici

21.10.2021

V septembru smo v veliki dvorani Sokolskega doma Gorenja vas pripravili prvi "pokoronski" literarni večer. Gostili smo gospoda Vladimirja Ahlina - Premetovca.

Predstavil nam je knjigo Vrnitev, ki je bila napisana že leta 2020, ob dvestoletnici njegove rojstne hiše in znamenitega gostišča v Poljanski dolini. Gospod Ahlin je bil večji del delovno aktivnega življenja razpet med Švico in Slovenijo. Odstiral nam je zanimive drobce iz življenja med svetovno znanimi osebami, med zelo premožnimi in hkrati osamljenimi ljudmi, ki si želijo posebne pozornosti. Skozi pogovor nas je usmerjal gospod Anton Bogataj, izbrane odlomke iz knjige pa nam je prebrala gospa Vera Ahlin. Začetek oktobra nam je prinesel v knjižnico dve novi razstavi. Rojakinja Saša Prosen, grafična oblikovalka in prof. likovne umetnosti, je na ogled postavila delček svojega ustvarjalnega opusa. D 25. novembra si v času odprtosti knjižnice lahko ogledate izbor njenih karikatur. Razstavo je poimenovala kar Karikatur'ce.

Na mladinskem oddelku razstavljajo otroci iz Vrtca Dobrava. Skupina Mehurčki (5–6 let) je s pomočjo vzgojiteljic Branke Pavkovič in Božene Pisk ustvarjala ob pravljici Mali zajček in velikansko korenje. 

Z veseljem vas vabimo na vse prihajajoče prireditve za otroke: pravljice, delavnice, obisk kužka … Vsi dogodki za otroke so v Gorenji vasi ob ponedeljkih ob 17. uri, v Poljanah in na Sovodnju pa ob petkih ob 17. uri. Veseli nas, da je v Poljanski dolini toliko piscev. V Poljanah pripravljamo predstavitev knjige Pevci izpod Starega vrha, ki jo je napisala rojakinja iz Javorij Hermina Jelovčan. Predstavitev bo v sredo, 10. novembra, v veroučni učilnici nad dvorano v Poljanah. 

V knjižnici smo veseli živahnega utripa. V skrbi za vaše in naše zdravje upoštevamo predloge NIJZ in zato prosimo, da se pri vstopu v knjižnico izkažete z ustreznim PCT-potrdilom.

Romana Hafnar

Fotogalerija