Knjižnica vabi: berimo dobre knjige

25.9.2020

Dolgi in hladnejši večeri so odnesli poletje, vrata knjižnic v občini so se ponovno odprla po ustaljenem urniku.

Mesec oktober v knjižnici predstavlja čas, ko začnemo izvajati ure pravljic, delavnice za spretne prste, četrkove večere za odrasle, aerobiko za možgane, šah ... Ker ta čas življenje usmerja novi koronavirus in so časi nekoliko nenavadni, vam o tem, ali bodo prireditve stekle po utečenem urniku, do oddaje prispevka v uredništvo žal ne moremo dati jasnega odgovora. O vsem vas bomo sproti obveščali na spletni strani knjižnice (www.knjiznicaskofjaloka.si) in v sredstvih javnega obveščanja.
Nemoteno pa se odvijajo razstave v razstavnem prostoru Krajevne knjižnice Gorenja vas. Septembra je na ogled prav posebna razstava z naslovom Obrazi knjižnice avtorja Zvonka Kerna. Tokratna razstava je bila avtorju poseben izziv, narisal je portrete zaposlenih v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka. Pridite si jo ogledat in poskušajte prepoznati čim več obrazov. Čas imate do 2. oktobra, ko bo svoje delo na ogled postavil domačin iz Hotovlje Toni Albreht.
Sredi septembra se je iztekel projekt S knjigo poletja ... doživljam/odkrivam svet. Letošnje leto je bil odziv precej množičnejši kot lani. Zahvaljujemo se gostilni Na vidmu (Poljane) in kavarni Ajda (Gorenja vas), ki sta nam pomagali pri izvedbi, da so se naši člani lahko ohladili s sladoledom oziroma popili kavo. Izbor knjig bo še vedno na voljo, tako da tudi vsi zamudniki lahko posežete po knjigah, ki smo jih za vas izbrale knjižničarke.
Zaključil se je projekt Družinsko branje sezone 2019/20. Ker je bila knjižnica nekaj časa zaprta, smo ga raztegnili do septembra. Ob zaključku smo za vse pripravili tudi predstavo Pravljica za najmlajše v izvedbi Vida Zadnika in Katarine Rubinić. V pripravi je že nov seznam gradiva z novimi vprašanji in novimi nagradami. Predvidoma bo projekt stekel oktobra. Več informacij dobite v knjižnicah.

Bernarda Buh