Končan letošnji Pokal polanskih puklov

22.9.2022

Z že 24. vzponom s kolesi na Blegoš se je minulo nedeljo zaključila letošnja, tokrat že 12. sezona Pokala polanskih puklov.

Na dirki, ki se je je udeležilo 79 kolesarjev, nekaj manj kot po navadi, sta slavila Matic Grošelj s časom 43 minut in 34 sekund ter doslej vsakokratna udeleženka tekme Rada Žakelj, ki je za vzpon s Hotavelj do koče na Blegošu potrebovala uro, sedem minut in 51 sekund. 

Organizatorji, člani Športnega društva Marmor Hotavlje, so bili kljub manjši udeležbi z dirko zelo zadovoljni. »Organizacijsko je bil letošnji Blegoš zahteven v smislu, da nismo točno vedeli, kaj bo povzročilo obilno deževje zadnjih dni. Smo pa zato toliko bolj veseli praznika na Blegošu, ko se je naredil idealen dan za kolesarje in obiskovalce,« je povedal predsednik društva Niko Stržinar, ki skupaj z drugimi člani že razmišlja o novostih, s katerimi bi privabili nove kolesarje, saj bo prihodnja dirka že 25. po vrsti. Zadnjih nekaj let dirka Memorial Lojzeta Oblaka šteje za občinsko prvenstvo Občine Gorenja vas - Poljane, kolesarji pa z njo tradicionalno zaključijo tudi Pokal polanskih puklov. Po letos poleti organiziranih vzponih na Stari vrh, Javorč, Lubnik in Blegoš (odpadla je tekma na Pasjo ravan) so v posameznih kategorijah v skupnem seštevku točk slavili: pri moških do 30 let Tilen Potisk, pri ženskah do 30 let Regina Laznik, pri moških od 31 do 40 let Andrej Draksler, pri ženskah od 31 do 45 let Kristina Oblak, in pri moških od 41 do 50 let Jani Prešeren; pri ženskah nad 45 let je največ točk zbrala Rada Žakelj, med moškimi od 51 do 60 let Tomaž Dolar, v kategoriji moških nad 60 let pa Borislav Skubic.

Kot so povedali organizatorji – poleg hotaveljskega športnega društva še ŠD Sveti Urban, ŠD Poljane, T4M – ŠZ Škofja Loka ter Timing Poljane – je bila letošnja sezona zelo izenačena, med 271 udeleženci pa jo je sooblikovalo tudi veliko novih kolesarjev.

Damjana Peternelj