Krajevna skupnost Sovodenj v letu 2019

26.3.2020

Novo avtobusno postajališče na Sovodnju in obnovljena šolska stavba

Največja projekta, ki sta bila izpeljana v letu 2019 s pomočjo občinskih sredstev, sta nova avtobusna postaja na Sovodnju ter energetsko obnovljena stavba šole. Z lastnimi sredstvi so bili obnovljeni nekateri cestni odseki, kulturna dvorana ter izpeljane odmevne kulturne prireditve.

Na področju prometne infrastrukture je bil z občinskimi sredstvi izpeljan projekt avtobusnega postajališča na Sovodnju. Ob zaključku šolskega leta se je pod vodstvom občine pričela tudi energetska sanacija na naši podružnični šoli. Projekt bo zaključen v letošnjem letu.

Poleg rednega letnega vzdrževanja lokalnih cest in javnih poti sta bila na novo urejena z asfaltno prevleko 200-metrski odsek na lokalni cesti Sovodenj–Javorjev Dol–Ledinsko Razpotje in 180-metrski odsek na javni poti Sovodenj–Stara Oselica–Zapotoški grič–Vrhovc. Z asfaltno prevleko so bili pokrpani še nekateri krajši odseki.

V kulturni dvorani je bila na balkonu postavljena nova varnostna ograja, zamenjana elektroinstalacijska napeljava, prenovljeni so bili toaletni prostori in hodnik.

V Podjelovem Brdu smo ob poti, kjer poteka občinski pohodni krog, postavili drog s slovensko zastavo.

V februarju smo organizirali proslavo v počastitev Slovenskega kulturnega praznika, aprila je bila izpeljana s pomočjo članov večine društev v naši KS vsakoletna očiščevalna akcija. Na predvečer Dneva državnosti smo v Novi Oselici pod lipama izpeljali tradicionalno proslavo z mašo za domovino.

V decembru smo ponovno organizirali Miklavževo obdaritev otrok. S pomočjo Območne organizacije RK Škofja Loka smo obdarili tudi vse krajane, starejše od 75 let.

Kljub nezadovoljstvu nekaterih naših krajanov je bilo v letu 2019 kar nekaj narejenega. Hvala vsem, ki ste pri tem sodelovali.

Stanko Bajt, predsednik KS Sovodenj
Nevenka Telban, tajnica KS Sovodenj