Letalci s Sovodnja pripravili že enajsto pika tekmo

28.10.2019

Društvu letalcev (DL) Kragulj je končno uspelo izpeljati meddruštveno pika tekmo Slajka 2019.

Tekmovanja v dveh serijah se je udeležilo 21 tekmovalcev z Gorenjske, Notranjske in Primorske. Najboljši trije: Matjaž Štucin (DL Kragulj), Jože Reven (DL Kragulj) in Rajko Tominec (Kimfly) so prejeli pokale.
Tekma je sicer tradicionalno izvedena v aprilu, a je organizatorju letos vreme pošteno zagodlo. Druga septembrska sobota pa je bila v znamenju lepega vremena in odličnih pogojev za letalce. Tako so ti po končani tekmi še dvakrat poleteli s Slajke, sedem pa se jih je povzpelo na vrh Blegoša in poletelo do prizorišča tekmovanja na Hotavljah. »Zelo smo zadovoljni z udeležbo, saj je bila najbolj številčna, odkar organiziramo tekmo. Veseli nas tudi, da sta dve mesti ostali v našem društvu, kar pomeni, da smo dobro pripravljeni,« je povedal predsednik društva Jože Reven.
Teden kasneje so se v društvu pomerili tudi v preletu. »Osem članov je poletelo s Starega vrha. Najhitreje je od ene do druge točke s pristankom na Hotavljah uspelo preleteti Nikolaju Kosmaču, Damijanu Bogataju in Dejanu Oblaku.«

Lidija Razložnik