Na sejmu tudi sedem podjetij iz občine

23.4.2020

Kdor se je v začetku marca udeležil že 59. Sejma Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je lahko srečal tudi sedem podjetij iz naše občine, ki so se predstavila z dejavnostmi in izdelki.

Notranja vrata in unikatne kose pohištva je predstavilo mizarstvo Markelj s Hlavčih Njiv. »Vsakokrat smo veseli vseh navdušenih odzivov nad našimi izdelki in z veseljem s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v mizarstvu svetujemo strankam pri gradnji,« je povedal Jernej Markelj in dodal, da za predstavitev na sejmu vsako leto izberejo izdelek, ki ga obiskovalci hitro opazijo in se jih tako zapomnijo. Stranke se na njih največkrat obrnejo s fotografijo želene oblike pohištva ali z vzorcem parketa, katere idejne zasnove nato tudi izdelajo.
Tako kot že vrsto let, so se sejma udeležili tudi iz Mizarstva Jezeršek s Hotavelj. Direktor Jernej Jezeršek je povedal, da je Sejem Dom za njih zelo pomemben, saj gre za največji tovrstni sejem v Sloveniji, a da je situacija z virusom že pred pričetkom dajala vedeti, da bo obisk sejma drugačen, kot so ga bili vajeni v preteklih letih. Kot je znano, se je sejem tudi predčasno zaključil. »Upad števila obiskovalcev smo torej pričakovali že pred začetkom sejma, zato smo nekoliko spremenili pristop in strankam namenili več časa, kar se je izkazalo kot učinkovito. Kljub situaciji, ki otežuje komunikacijo in stike, kot smo jih bili vajeni, je število naročil iz naslova sejma enakovredno tistim iz prejšnjih let,«je pojasnil Jezeršek.
Tudi Matej Dolinar iz Mizarstva Cestnik iz Podgore je z odzivom sorazmerno zadovoljen: »Veliko zanimanja obiskovalcev smo imeli za moderne tako imenovane konzolne – lebdeče stopnice, ki smo jih imeli tudi postavljene na sejmu.« Dejal je še, da so sejmi sicer 'tek na dolge proge', saj se ne da oceniti odziva ljudi v istem letu. Mnogo bodočih strank jih obišče na sejmu, ko so šele v pripravi dokumentacije objekta in rabijo stopnice, ograje šele čez kakšno leto. Zato je po njegovih besedah pomembno, da je podjetje prisotno tudi na sejmih in ne samo na spletu: »Tako ljudje vidijo v živo izdelke, vzpostavi se osebni stik, kar se mi zdi precej boljše kot samo preko spleta.«
Na sejmu so se predstavili tudi Mizarstvo Peternelj - Kržišnik, Mizarstvo Kržišnik in Kamnoseštvo Mravlja.

Tina Dolenc