Najbolj simpatična najstnica je Hana Oblak

23.12.2019

Konec novembra je v nakupovalnem središču Supernova Ljubljana - Rudnik potekal finalni izbor za najbolj simpatično najstnico 2019. Na izboru v organizaciji revije Top! Smrklja in spletnega portala Najstnica.si je sodelovalo 200 deklet starih med 11 in 18 let. Med njimi tudi Hana Oblak iz Gorenje vasi, ki je s svojo sproščenostjo in energijo najbolj navdušila strokovno žirijo in tako osvojila laskavi naslov.

»Zmage nisem pričakovala. Zame je bil velik uspeh že, da sem se izmed več kot 200 prijavljenih uvrstila med 12 finalistk. Naslov je res pika na i,« je po izboru povedala Hana, ki je hvaležna bližnjim za podporo. »To je bila zame popolnoma nova izkušnja, preko katere sem spoznala svet medijev in fotoaparatov.« Prizna, da je na tovrstna tekmovanja vedno gledala kot na manekenska, a pri izboru Top najstnice šteje še vse kaj drugega, kot samo izgled.
Finalni dan je bil pester: »Že ob dveh smo se zbrali v Supernovi, kjer so poskrbeli za naš celoten izgled.« Izbor se je pričel z mimohodom finalistk po pisti do žirije v sestavi: center managerke Supernova Ljubljana - Rudnik Saše Lenič, novinarja Nejca Simšića, predstavnika Dunking Devilsov Aljaža Skvarča Božiča in zmagovalke leta 2018 Zoje Šuc. Žirija je vsaki finalistki postavila nekaj vprašanj. »Mene so povprašali po glasbenem vzorniku in od kod črpam navdih za pisanje pesmi. Vse se mi je zdelo zelo sproščeno. Tudi sama sem bila sproščena, saj sem vajena javnega nastopanja,« je pojasnila dijakinja 1. letnika Gimnazije Škofja Loka.

Želi si biti dober zgled mladim
Hana je postala še Lunay najstnica 2019 ter Deichmannova ambasadorka za leto 2020. »Vesela sem tudi teh naslovov. Promovirala bom izdelke, ki jih bom imela možnost tudi preizkusiti. Tako bo moje mnenje realno!« Izpostavi, da je danes na socialnih omrežjih vse preveč nerealnih promocij, ki potrošnike nemalokrat zavajajo. Izbor ji bo ostal v lepem spominu: »Spoznala sem ogromno ljudi in z nekaterimi bom zagotovo ostala v stiku.« Petnajstletna Hana, ki velik del svojega prostega časa nameni glasbi, med drugim je nastopila v muzikalu Mamna Mia v poljanskem narečju, upa, da bo dober zgled mladim.

Lidija Razložnik