Njegovi dnevi zapolnjeni s košarko

23.12.2021

Za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi je priznanje župana Občine Gorenja vas - Poljane prejel Herman Pustavrh.

"Herman Pustavrh se je rodil leta 1961, točno 100 let kasneje, kot je bil v Ameriki rojen izumitelj košarke James Naismith," so zapisali v obrazložitvi županovega priznanja. Kot košarkar se je leta 1976 priključil kadetski ekipi Košarkarskega kluba Gorenja vas, kjer je nato v članski ekipi igral do leta 1990.

"Že v času igranja je prevzemal in opravljal še vloge trenerja, sodnika in organizatorja, s čimer je nadaljeval predvsem po koncu igralske kariere," so poudarili v obrazložitvi in dodali, da z veliko verjetnostjo lahko zapišejo, da v obdobju do leta 2007, ko je zadnjič vodil ekipo kadetov, ni bilo veliko igralcev, s katerimi Herman Pustavrh ni igral ali jih treniral vsaj v eni starostni kategoriji. "Malokdo ve, koliko organizacijskega dela je vloženega v tekmovalno sezono ene selekcije, Herman pa je nekaj let vodil kar po tri, tako da so bili njegovi popoldnevi, večeri in vikendi popolnoma zapolnjeni s košarko. Prostovoljno ali probono, kot temu sodobno rečemo v dandanašnjih časih." Obenem je skrbel še za pranje dresov, organizacijo zapisnikarske mize, prevoze, obešanje plakatov, po koncu tekmovalne sezone pa vodil še občinsko trim ligo. "Pri tem delu se nikoli ni izpostavljal ali silil v ospredje, lahko pa brez težav rečemo, da brez njega in njegovega truda organizirane tekmovalne košarke v naši občini ne bi igrali neprekinjeno že 52 let in bi bilo v naših krajih precej manj košarkarskih navdušencev, kot jih imamo danes," so še zapisali v obrazložitvi.

Mateja Rant