Novi začetki na Osnovni šoli Poljane

22.9.2022

Prvi september vsako leto pomeni nov začetek za vse šolarje, največjo prelomnico pa na ta dan doživijo prvošolci, ki šele vstopajo v izobraževalni sistem.

Letos je tako v matično šolo v Poljanah kot tudi v podružnično šolo v Javorjah vstopilo rekordno število novopečenih šolarjev – v Poljanah je v prvem razredu 44 učenk in učencev, v Javorjah pa 16. Prvošolce in njihove starše so s pesmijo pozdravili starejši šolarji, nagovorila pa sta jih tudi ravnateljica naše šole in župan Občine Gorenja vas - Poljane. V učilnicah so jih sprejele učiteljice in že so se podali v novo obdobje svojega življenja. Začetek septembra je bil tudi čas za prvo šolo v naravi, ki je vsako leto namenjena petošolcem ter učenju in izpopolnjevanju njihovih plavalnih veščin. Debeli rtič jim ponuja še veliko več – ogled Luke Koper in pokopališča školjk, spoznavanje raznolikih rastlin v arboretumu in še marsikaj. Zelo zanimiv je bil izlet z ladjico v Piran, kjer so obiskali akvarij in si ogledali znamenitosti tega prelepega mesta. Veliko je bilo tudi športa, v vetru so veslali s kajaki, ves čas pa so se seveda družili in se zabavali. Otroci so torej lahko izkoristili vse, kar jim poletna šola v naravi ponuja – toplo morje, spoznavanje obmorskega življenja ter slovenske obale in njenih značilnosti.

Upamo, da bo šolsko leto 2022/2023 za vse šolarje prijetno, poučno in zdravo. Pa seveda da bodo šole ostale odprte in da vanje ne bi vdirale bolezni.

Bernarda Pintar

 

Fotogalerija