Občinska prvaka sta Drmota in Reven

23.7.2020

Na teniških igriščih v Gorenji vasi je potekalo občinsko prvenstvo v tenisu za moške dvojice.

Od konca maja do začetka julija je na teniških igriščih v Gorenji vasi potekalo občinsko prvenstvo za moške dvojice. Tokrat je bilo tekmovanje že v dvaindvajseti izvedbi, saj neprekinjeno poteka že od leta 1999. Kot je povedal vodja tekmovanja Izidor Selak, je v dveh skupinah nastopilo po osem tenisačev oziroma po štiri dvojice. V skupini A so igrali: Peter Drmota in Rožle Reven, Albin Nedižavec in Tomaž Pisk, Stane Homec in Danilo Pajer ter Jure Pustavrh in Vojko Reven. V skupini B so igrali: Aleš Gaber in Izidor Selak, Luka Brzin in Jure Dolenc, Dušan Bevk in Igor Klemenčič ter Jani Bogataj in Cveto Tušar.

Najprej so igrali po sistemu vsak z vsakim, sledili pa sta polfinalni in zaključni tekmi za prvo in tretje mesto. Prvaka sta postala Peter Drmota in Rožle Reven, ki sta v finalu premagala Luko Brzina in Jureta Dolenca. V tekmi za 3. mesto sta slavila Albin Nedižavec in Tomaž Pisk, ki sta premagala Aleša Gabra in Izidorja Selaka.

V dvaindvajsetletni zgodovini občinskih prvenstev je bil največkrat zmagovalec dvojic Igor Klemenčič, ki je zmagal devetkrat. Osem zmag ima Dušan Bevk, tretji po številu osvojenih prvenstev pa je s sedmimi zmagami Peter Drmota. 

Organizator vseh prvenstev je bil Izidor Selak.

Vilma Stanovnik