Od tu in tam …

5.12.2019

Utrinki dogodkov v občini

Bodoči vzgojitelji ob Tednu otroka gostovali v vrtcih gorenjske regije, tudi v Gorenji vasi

Dijaki četrtih letnikov predšolske vzgoje na Srednji šoli Jesenice že desetletje razveseljujejo otroke z igricami po vrtcih, ki so jih skupaj s svojimi mentorji ustvarili v tretjem letniku pri strokovnem modulu Ustvarjalno izražanje.
Skupina dijakov iz 4. AV je 1. oktobra z igrico Veveriček posebne sorte gostovala v Vrtcu Zala v Gorenji vasi in na Dobravi in otrokom polepšala dan. Druge skupine dijakov so gostovale v številnih drugih vrtcih na Gorenjskem.

Marta Bajc

Koline po domače na Vidmu

9. novembra je Društvo ljubiteljev salam Poljanske doline na dvorišču gostilne na Vidmu v Poljanah organiziralo prikaz kolin po domače. Iz predpripravljenih in ohlajenih kosov svinjskega mesa in drugih delov so izkušeni člani društva izdelovali različne izdelke, kot so krvavice, pečenice in ocvirki. Obiskovalci so imeli možnost opazovati mojstre pri delu, če pa so počakali, da se skuhajo oziroma spečejo, pa tudi pokusiti katero izmed pripravljenih mesnih jedi.

Jure Ferlan

Stepice na pripravah v Bovcu

Članice Plesne skupine Step so bile oktobra že drugič zapored na vikend pripravah v Bovcu. Bovec jih namreč s svojo divjo naravo in neokrnjenostjo vedno znova navduši. Ob spoznavanju bovških znamenitosti in lepot ter med preplesavanjem starih koreografij so se rodile nove ideje in gibi, ki jim je sledila nova energična koreografija. Dekleta so se s priprav vrnila ne le bolj plesno pripravljena, temveč tudi še bolj povezana kot ekipa s še številčnejšimi skupnimi zgodbami.

Nika Kržišnik

Praznovali na dnevu z Deteljicami

Oktobra je Klekljarsko društvo Deteljica pripravilo celodnevno prireditev Dan z deteljicami v mali dvorani gorenjevaškega Sokolskega doma. Gostili so otroke iz klekljarskih krožkov osnovnih šol v Gorenji vasi in Poljanah. Kot je povedala predsednica društva Vida Šubic, so bile članice zelo vesele velikega navdušenja otrok nad videnim, saj so spraševali, ali bodo prireditev ponovile. Med drugim so poleg starih tehnik izdelovanja čipk prikazovale navijanje klekljev na kolovrat. Obiskali so jih tudi starši otrok in učiteljice mentorice klekljarskih krožkov. Številne obiskovalce je pritegnilo zanimanje za star način izdelave čipk. Prišli so tudi iz prijateljskih društev. Ves dan se je na platnu odvijala projekcija s fotografijami različnih preteklih dogodkov v društvu. Članice so s krajšim kulturnim programom in nagovorom predsednice obeležile tudi 15-letnico ustanovitve društva. Z glasbo je program polepšal trio sester Peternelj, ki so na citre, flavto in violino zaigrale stare narodne melodije. Deset ustanovnih članic je prejelo priznanja društva. Prireditev so zaključili s prijetnim druženjem in pogovori o različnih klekljarskih temah.

Jure Ferlan

Fotogalerija