Odprli vrata obiskovalcem in izvedli gasilsko vajo

5.12.2019

Po lanskem odličnem odzivu obiskovalcev so v Polycomu tudi letos oktobra organizirali dan odprtih vrat, nato pa so v sodelovanju z okoliškimi gasilskimi društvi izvedli še gasilsko vajo.

Na dan odprtih vrat je Polycom obiskalo skoraj 400 ljudi. Zaposleni so ves dan (dogodek je bil v soboto) vodili manjše skupine skozi podjetje od oddelka do oddelka tako, da so gostje dobili občutek, kako nastajajo izdelki vse od naročila do odpreme. Ogledali so si razvoj in konstrukcijo, strojno in ročno orodjarno, kontrolno-merilni laboratorij, kjer so bili razstavljeni tudi vsi izdelki, ki jih trenutno proizvajajo. Za mnoge je bila posebej zanimiva s številnimi roboti opremljena proizvodnja, kjer so si ogledali, kako stroj nabrizga izdelek ter kako potekata pakiranje in priprava za skladišče. Na koncu so se ustavili še v montaži in prebiralnici.
Zanimivo je bilo tudi pred podjetjem. Tisti, ki se zanimajo za delo v Polycomu, so se lahko ustavili v kadrovskem kotičku in se pogovorili o kariernih možnostih v podjetju, ekipa prve pomoči iz škofjeloškega Rdečega križa in PGD Poljane so prikazovali temeljne postopke oživljanja in uporabe defibrilatorja, predstavniki društva diabetikov iz Škofje Loke pa so obiskovalcem, ki so to želeli, izmerili krvni tlak in krvni sladkor. »To sta pomembna pokazatelja zdravja in dobrega počutja,« je povedala Bernarda Lukančič in dodala, da je bil odziv zelo dober. Meritev se je udeležilo 167 ljudi. »Občani se vedno bolj zavedajo, da je dolžnost vsakega posameznika čim bolj poskrbeti za svoje zdravje in dobro počutje z uravnoteženo prehrano, gibanjem, opuščanjem škodljivih razvad, primerno telesno težo.« Obiskovalci so želeli vedeti, kakšne so sploh normalne vrednosti krvnega tlaka in sladkorja in kaj lahko sami storijo za ohranitev oziroma izboljšanje zdravja.

V požarni vaji sodelovalo 108 gasilcev
V mesecu požarne varnosti je v Polyocmu potekala tudi gasilska in evakuacijska vaja, v kateri je sodelovalo 108 gasilcev iz gasilskih društev Poljane (organizatorji vaje), Gorenja vas, Javorje, Hotavlje, Trebija, Lučine, Sovodenj in Škofja Loka ter ekipa prve pomoči Občine Gorenja vas - Poljane. Po scenariju so pod vodstvom poveljnika Tomaža Čadeža gasili požar, ki je izbruhnil v proizvodnji v drugem nadstropju podjetja in se razširil tudi na strešno konstrukcijo. Izvedena je bila tudi evakuacijska vaja – ob izbruhu požara je bilo v podjetju 15 delavcev. Odgovorni so ocenili, da je bila vaja uspešno in dobro izpeljana, vseeno pa so gasilci naknadno preučili, kaj bi še lahko izboljšali.

M. B.

Fotogalerija