Odprtje nove zobne ambulante za otroke in odrasle

5.12.2019

11. novembra je bilo uradno odprtje nove zobne ambulante za otroke in odrasle Mance Peternelj, dr. dent. med., ki deluje v prenovljenih prostorih v prvem nadstropju zdravstvenega doma v Gorenji vasi.

Delovati je začela v začetku letošnjega leta. Septembra je bil program v povečanem obsegu 70-odstotno namenjen otroškemu zobozdravstvu, 30-odstotno pa programu za odrasle.
Do zdaj je zobna ambulanta Mance Peternelj začasno gostovala v ambulanti upokojene dr. Olgice Mijatović v novem prizidku zdravstvenega doma, konec avgusta pa je Osnovno zdravstvo Gorenjske končalo prenovo ambulante v prvem nadstropju starega dela objekta.
Direktor Zdravstvenega doma Škofja Loka Aleksander Stepanović je ob odprtju na kratko opisal obnovitvena dela in program nove zobne ambulante ter poudaril, kako pomembno je medsebojno sodelovanje med občino in Osnovnim zdravstvom Gorenjske. Tudi župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež je potrdil pomembnost medsebojnega sodelovanja, pohvalil vse, ki so se kakor koli trudili pri tem, in obljubil, da se bo občina še naprej trudila zagotavljati prostore in širiti program, kjer je to potrebno.
Ambulanta Mance Peternelj je zadolžena za izvajanje sistematskih pregledov za OŠ Poljane ter PŠ Javorje in vabi k vpisu vse otroke šolskega okoliša OŠ Poljane. Tretjina njenega programa, ki je namenjen zobozdravstvu odraslih, pa je že zasedena.
Zobozdravnica Manca Peternelj, ki se veseli novih stalnih prostorov, je še poudarila, da je potrebno več pozornosti posvetiti zobni preventivi. Staršem svetuje, da vpišejo svoje malčke na prvi pregled že pri enem letu, in ne čakajo, da dopolnijo tri leta.

Jana Oblak