Oktoberfejst letos prvič na Dvorcu Visoko

21.10.2021

Oktoberfejst, ki je bil 18-krat tradicionalno organiziran v Gostilni Pr' sedmic v Gorenji vasi, je letos ponovno zaživel – na Dvorcu Visoko.

Oktoberfejst v Gostilni Pr' sedmic, ki ga pozna skorajda vsak prebivalec Poljanske doline, je bil med domačini zelo priljubljen in vsako leto dobro obiskan. S snovanjem koncepta praznika piva na Visokem se je porodila ideja, da bi dogodek pod istim imenom, a s spremenjeno zasnovo nadaljeval na Dvorcu Visoko. Po dogovoru z dolgoletnima organizatorjema Oktoberfejsta Lojzetom in Tatjano Kovič je tako dogodek prevzel znano ime.

Zasnovan je (bil) kot kombinacija kulturnega, družabnega in glasbenega dela. Tako je najprej v poročni dvorani Dvorca Visoko potekalo predavanje o vinarstvu in pivovarstvu na Škofjelokem v izvedbi Loškega muzeja Škofja Loka. Uradni začetek pa so po končanem kulturnem delu naznanili vodja kavarne Visoko Martina Ambrožič Tušar, župan Milan Čadež in prejšnja organizatorka Tatjana Kovič. Obiskovalci so lahko preizkusili piva treh butičnih pivovarn, Advocatus, Zajc in Racon, ter se okrepčali s pivskim prigrizkom izpod spretnih rok Gregorja Pečnika in slanimi prestami. Za živo glasbo in dobro vzdušje pa je poskrbela glasbena skupina Šefle.

S prvim Oktoberfejstom na Visokem – in 19. dogodkom pod tem imenom – smo tako začeli z novo tradicijo in hkrati obudili staro. Navsezadnje pa je najpomembneje, da se z druženjem krepijo in tkejo dobre vezi med ljudmi.

Jera Miklavčič