Pobude za spremembo namembnosti zemljišč

18.11.2021

Občina Gorenja vas – Poljane obvešča, da poteka zbiranje novih pobud lastnikov za spremembo namembnosti zemljišč, ki bo potekalo do konca januarja prihodnje leto.

Za vse zainteresirane, ki želijo spremeniti namembnost svojega zemljišča, je zdaj priložnost, da oddajo svoje namere, saj zbiranje pobud poteka le vsakih nekaj let. 

Pobude bodo obravnavane v okviru priprav tretjih sprememb Občinskega prostorskega načrta Občine Gorenja vas - Poljane in vključene v osnutek sprememb, ki bodo poslane v mnenja pristojnim ministrstvom in državnim zavodom, njihova mnenja pa je pri rešitvi vlog obvezujoče upoštevati. Skladno z njihovimi soglasji in pogoji bo nato izvedena javna razgrnitev delne rešitve prejetih pobud, ki jo je po obravnavi pripomb iz javne razgrnitve v obliki končnega predloga sprememb treba ponovno posredovati v končna soglasja. Po veljavnih predpisih od priprave osnutka sprememb OPN novih pobud ni več mogoče vključevati v obravnavo, zato vse zainteresirane pobudnike posebej vabimo, da pobude za spremembo namembnosti vložijo do izteka navedenega roka.

 

Pobudo za spremembo namembnosti občinskega prostorskega načrta je treba oddati na pripravljenem obrazcu. Priložiti je treba zahtevane priloge in poravnati takso za obravnavo pobude. Za dodatne informacije in svetovanje pri pripravi vloge smo vlagateljem na voljo na telefonski številki 04 51 83 100.