Podelitev znaka Slovenia Green Destination Gold

23.6.2021

V preteklem letu smo pristopili k projektu Zelena shema slovenskega turizma. Uspešno smo opravili vse korake za pridobitev znaka Slovenia Green in tako 20. maja, ob Zelenem dnevu slovenskega turizma, slavnostno prejeli plaketo in tablico Slovenia Green Destination Gold.

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green je ob svetovnem dnevu čebel, 20. maja, že petič zapored potekal osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji, Zeleni dan, ki je prinesel pomembno prelomnico: razglašena je bila prva nosilka platinastega znaka Slovenia Green, najvišjega priznanja Zelene sheme slovenskega turizma. Prvič so bili podeljeni tudi znaki Slovenia Green Cuisine ter znak Slovenia Green Beach. Na dogodku, ki je potekal virtualno, so razglasili 37 novih imetnikov nacionalnega znaka. Skupaj se je ob petem Zelenem dnevu slovenskega turizma z nacionalnim znakom za trajnostni razvoj tako ponašalo že 157 ponudnikov in destinacij.

V občini Gorenja vas - Poljane podpiramo zeleno zgodbo slovenskega turizma in se želimo še naprej razvijati trajnostno skupaj s prebivalstvom, turističnimi ponudniki in obiskovalci. S tem znakom se bomo pozicionirali na slovenskem, evropskem in globalnem trgu kot okolju in družbi prijazna destinacija. V sklopu projekta smo aktivirali tudi ponudnike in tako je Domačija doživetij Tešnak prejela okoljsko-trajnostni znak zeleni ključ, s katerim so samo še utrdili svojo zeleno zgodbo, s katero se bodo še naprej promovirali. Čestitamo jim za uspešno izveden postopek.

Zahvaliti se moramo celotni zeleni ekipi, zeleni koordinatorici Kristini Bogataj in vsem deležnikom, ki so pripomogli, da smo skupaj dosegli znak Slovenia Green Destination Gold. Brez njih nam ne bi uspelo, saj kot že tolikokrat omenjeno, so deležniki najpomembnejši člen v vsaki zeleni zgodbi. Pridobitev znaka je le začetek zelene zgodbe trajnostnega razvoja in obveza za nadaljnjo zeleno pot pri razvoju destinacije in turizma. Z uresničevanjem akcijskega načrta, ki je v fazi priprave, bomo trajnostno poslovanje v destinaciji v nadaljnje še izboljševali in nadgrajevali.