Polanke ponovno državne prvakinje

6.2.2020

Sezona ženskega floorballa še zdaleč ni zaključena, pa vendar so dekleta iz Polanske bande že prišla do prvega mesta v Prvi slovenski ženski floorball ligi in s tem ubranila lanskoletni naslov državnih prvakinj.

Dekleta so letos prvič zaigrala v novo ustanovljeni mednarodni ligi, v kateri poleg dveh slovenskih ekip nastopajo tudi tri ekipe iz Avstrije, ob ligaških tekmah pa nastopajo tudi v Pokalu Slovenije za ženske, kjer se na malem igrišču za odličja borijo štiri ekipe.
Sistem državnega prvenstva je zaradi mednarodne lige letos potekal nekoliko drugače, in sicer sta tekmi rednega dela lige, ki so jih Polanke odigrale proti ljubljanski Olimpiji, šteli tudi kot tekmi državnega prvenstva. Že na prvi tekmi so dekleta Polanske bande pokazale premoč in Ljubljančanke ugnale z rezultatom 6 : 2, svoje znanje, pripravljenost in ekipnega duha pa nato dokazovale še čez celotno sezono, saj tudi po skoraj že končanem rednem delu še vedno ostajajo neporažene.
Drugo tekmo proti dekletom iz Olimpije so predstavnice Polanske bande odigrale zadnjo januarsko soboto, željo po zmagi pa je bilo čutiti na obeh straneh. Ponovna zmaga Polank bi že odločila o lastnicah zlate medalje, v kolikor pa bi zmagale nasprotnice, bi se naknadno odigrala še ena tekma. Polanke so v malce okrnjeni zasedbi v tekmo stopile nekoliko neodločno, kar so nasprotnice uspešno izkoristile in tekmo že vodile z dvema goloma prednosti, a so članice Polanske bande vendarle uspele izenačiti rezultat in se po podaljšku ter kazenskih strelih na koncu veselile drugega zaporednega naslova državnih prvakinj.

Katja Štucin