Poroke na Visokem

25.3.2021

Prva civilna poroka je bila na Visokem organizirana v letu 2013. Od takrat naprej se vsako leto v prelepi, s stenskimi poslikavami bogato okrašeni poročni sobi in na dvorišču Dvorca Visoko poroči kar nekaj parov, ki jih na novo, skupno življenjsko pot pospremi sam visoški gospodar dr. Ivan Tavčar.

Za letošnjo sezono smo protokol izpopolnili. Ponudbi porok na Visokem smo poleg možnosti civilnega obreda s protokolom (ali brez njega) v poročni dvorani in na prostem, pod paviljonom, dodali še možnost poroke pod kozolcem toplarjem, ki je v neposredni bližini dvorca. Mladoporočenci si bodo tako lahko večno zvestobo obljubili na prostem neodvisno od vremenskih neprilik.

Kot ponudnik porok na Visokem smo se prvič udeležili tudi Slovenskega poročnega sejma. Ta se vsako leto odvija na butični lokaciji Posestva Brdo pri Kranju, letos pa so ga ustvarjalci pripravili na drugačen, vendar vedno bolj običajen način – virtualno. Po odzivu sodeč, smo uspešno predstavili poroke na Visokem. Snemanje je potekalo 6. in 7. marca na mirni lokaciji Mekinjskega samostana na Kamniškem, kjer so organizatorji postavili improvizirani studio, dogodek pa prenašali na Facebooku, Instagramu ter kanalih na Youtubu in Vimeu. Zainteresirani pari so si tako lahko v udobju doma ogledali predstavitve različnih ponudnikov porok in vseh drugih akterjev s tega področja. Vabljeni k ogledu – posnetek je na ogled na spletni strani Poljanska dolina in naših družbenih omrežjih. Ker verjamemo v edinstvenost porok na Visokem, načrtujemo razvoj ponudbe tudi v prihodnje. Za letos pa si želimo, da bi lahko načrtovane poroke kljub omejitvam izpeljali v čim večji meri.

Jera Miklavčič