Predavanja bodo nadaljevali v januarju

24.12.2020

V decembru smo na Ljudski univerzi Škofja Loka pripravili prva predavanja v okviru projekta Aktivno proti invazivkam (API).

V decembru smo na Ljudski univerzi Škofja Loka pripravili prva predavanja v okviru projekta API. Štiri srečanja so bila izvedena na spletni aplikaciji Zoom. Prvo predavanje je bilo pripravljeno tudi za vzgojiteljice, vsebine je poslušalo še šest razredov drugega letnika Gimnazije Škofja Loka. V januarju bomo izobraževanja na spletni aplikaciji Zoom nadaljevali, v primeru boljših epidemioloških razmer pa tudi na klasični način v vseh štirih občinah upravne enote Škofja Loka.

Predavanja o invazivnih tujerodnih rastlinah vodijo diplomirane biologinje, ki se tudi poklicno ukvarjajo s problemom nenadzorovanega širjenja tujerodnih rastlinskih in živalskih vrst. Na predavanjih boste izvedeli, kaj so tujerodne rastlinske vrste, ter spoznali razlike med domorodnimi, tujerodnimi in invazivnimi tujerodnimi vrstami. Predstavili bomo najpogostejše invazivne tujerodne rastline v Poljanski in Selški dolini in katere vrste so tako imenovane tempirane bombe. Izvedeti bo mogoče še, kako ravnati v primeru pojava invazivnih tujerodnih rastlin in kako lahko vsak posameznik pomaga pri ohranjanju identitete dolin z domorodnimi vrstami.

Za mesec januar načrtujemo naslednje termine predavanj:
- v torek, 5. januarja, ob 18. uri – predavanje na Zoomu;
- v četrtek, 7. januarja, ob 18. uri – predavanje na Zoomu;
- v četrtek, 14. januarja, ob 18. uri – predavanje na Zoomu;
- v torek, 26. januarja, ob 18. uri – predavanje v Gorenji vasi.

Poleg navedenih terminov lahko po dogovoru organiziramo predavanja tudi za zaključene skupine – npr. člane posameznih društev in podobno. Pokličite nas.

Projekt sofinacirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

V januarju bomo v primeru boljših epidemioloških razmer nadaljevali tudi klasične oblike jezikovnih tečajev, delavnico izdelave videa (še možnost prijav) in tečaj kvačkanja (polna skupina).

Prijave in dodatne informacije: jaka.subic@lu-skofjaloka.si ali 04/506 13 60.

Jaka Šubic