Priprave tudi na množično cepljenje

20.5.2021

V primeru zadostne količine cepiv bo Občina Gorenja vas - Poljane organizirala cepljenje v Sokolskem domu.

Po možnosti cepljenja za vse polnoletne občane se je zanimanje za cepljenje v občini Gorenja vas - Poljane zelo povečalo, zato so tudi zdravniki gorenjevaškega zdravstvenega doma, da bi zadostili potrebam, pristopili k naročanju povečanih količin cepiva. 

"Če bodo želene količine dobavljene, se bo v izvedbo cepljenja vključila tudi občina z organiziranjem množičnega cepljenja v Sokolskem domu Gorenja vas," so ob tem napovedali na Občini Gorenja vas - Poljane. V primeru le postopnih dobav cepiva pa se bo cepljenje izvajalo neposredno v ambulantah izbranih osebnih zdravnikov ali v cepilnem centru v Škofji Loki. Vnos prijav za cepljenje poteka s prenovljeno spletno aplikacijo NIJZ, k prijavam pa so bili vsi polnoletni občani povabljeni tudi s SMS-sporočili.

Do 15. maja je bilo sicer vseh potrjenih primerov obolelih za covidom-19 v občini Gorenja vas - Poljane 946. V tem času je bilo s prvim odmerkom cepljenih 22,8 odstotka od 7.631 prebivalcev, kar je primerljivo s stanjem po državi. V Sloveniji je bilo do vključno 15. maja s prvim odmerkom cepljenih 553.861 ljudi (približno 26 odstotkov), z drugim odmerkom pa 286.072. V Sokolskem domu v Gorenji vasi vsako sredo od 14. do 17. ure še vedno poteka tudi brezplačno testiranje v organizaciji ambulante Janeza Koprivca, dr. med. "Tudi s pravočasnim testiranjem in s tem s pravočasnim odkrivanjem okužb prispevamo k zajezitvi epidemije, saj podatki o številu okužb v naši občini še vedno nihajo, a se konstantno izboljšujejo. Posebno pa želimo poudariti požrtvovalnost in prizadevnost vseh naših zdravnikov, ki so z vrsto klicev in vabil tudi osebno pripomogli k temu, da se celotna lokalna skupnost ponovno bliža izhodu iz epidemije," so še pojasnili na občini.

Damjana Peternelj