Razvoj kolesa kot prevoznega sredstva

23.10.2020

Občina Gorenja vas - Poljane je partner v projektu E-nostavno na kolo, v sklopu katerega je bila v oktobru v Sokolskem domu na ogled potujoča razstava z naslovom Razvoj kolesa kot prevoznega sredstva na Slovenskem.

Eden izmed glavnih namenov projekta E- -nostavno na kolo je spodbujanje kolesarstva v lokalnem okolju. V ta namen se je v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenija pripravila tudi raziskava razvoja kolesa kot prevoznega sredstva na Slovenskem.
Povzetki raziskave so prikazani v obliki potujoče razstave in brošure Razvoj kolesa na Slovenskem, ki nekoliko bolj podrobno predstavlja izsledke raziskave. Razstavo sestavlja pet panojev, ki povzemajo izsledke študije in prikazujejo razvoj koles na Slovenskem in v bližnji okolici. Razstava je potujoča in je že bila ter še bo na ogled na območjih vseh petih projektnih partnerskih LAS-ov: LAS loškega pogorja, LAS Gorenjska košarica, LAS Srce Slovenije, LAS s CILjem in LAS Za mesto in vas. Na območju LAS loškega pogorja je bila razstava najprej na ogled postavljena na Občini Žiri, pot pa je nadaljevala še na Občino Gorenja vas - Poljane in jo bo zaključila v Sokolskem domu Škofja Loka.

Anže Rems