Selitev gasilcev v novi dom še letos

26.6.2020

Letošnje leto je za PGD Gorenja vas slovesno, saj društvo 15. julija praznuje 120-letnico obstoja. Uradnega praznovanja, ki takemu dogodku pritiče, zaradi trenutne situacije ne bo. So pa gasilci vseeno veseli, saj so z vsakim dnem bližje novemu gasilskemu domu in že potiho odštevajo dneve do selitve.

Urejanje zunanjosti gasilskega doma je v zaključni fazi. Piko na i bodo dale ta čas še manjkajoče zaščitne lamele. »Zunanji videz doma je bil izbran skupaj s projektantom in zasnovan tako, da se čim bolj zlije z okolico,« je pojasnil predsednik PGD Gorenja vas Boštjan Reberšek, ki upa, da so s to odločitvijo pripomogli k še lepšemu videzu kraja. Po zaključku fasade sledi izvedba estrihov v obeh etažah z vso zaščitno in ogrevalno opremo. Temu sledi zaprtje objekta z vrati, ki na montažo že čakajo v skladišču. Na koncu sledi še postavitev notranje opreme. »Želimo si, da bi nam letos uspelo izvesti večino del in bi dom čim prej predali namenu.« V poletnih mesecih zato načrtujejo tudi ureditev okolice doma.

Praznovanje visokega jubileja jim je prekrižal covid-19 in z njim povezani ukrepi. Primorani so bili uskladiti in prilagoditi tudi dela na gasilskem domu. »Žal bomo zaradi sedanje situacije ob izpad predvidenih dohodkov, saj še ni jasno, ali tradicionalna veselica na Kalarjevem travniku bo ali ne.« Je pa Reberšek veliko bolj optimističen glede selitve v nove prostore še v letošnjem letu. »Rad bi se zahvalil vsem izvajalcem del, ki so imeli za nas izjemen posluh, vsem sponzorjem in krajanom za finančno pomoč ter Občini Gorenja vas - Poljane, ki nam pri uresničitvi naših sanj pomaga že vse od začetka. Skupaj nam bo brez dvoma uspelo!«

Lidija Razložnik