Skrb za zdravje zaposlenih v Termopolu

23.12.2019

Program Promocija zdravja teče že peto leto

Zdravje je osnovno za dobro in uspešno življenje in delo – tako za posameznika kot za organizacijo. Zato v Termopolu izvajamo programe Promocija zdravja že peto leto. Z letošnjim letom pa smo uvedli celo odbor.

V podjetju imamo zagotovljena finančna sredstva, ki jih porazdelimo skozi tekoče leto za boljše počutje in zdravje delavcev. Redno se udeležujemo seminarjev in izobraževanj. Naši letni načrti so polni aktivnosti. V letošnjem letu smo z družinskimi člani odšli v Alboretum Volčji Potok, kjer smo imeli igre in na koncu še ogled parka. Urejeni so bili prevoz, vstopnina in sadna malica. Tudi pohod na Ratitovec z enolončnico in čajem razgiba dušo in telo. Vsak delavec lahko trikrat letno koristi sofinanciranje masaže, enkrat mesečno delimo sadje, letno financiramo vsakemu posamezniku startnino maratona in daljšega organiziranega pohoda. Obvestila o delavnicah in predavanjih o zdravju so na oglasni tabli. O zdravem življenju ozaveščamo tudi z raznimi plakati in revijami o zdravju. Konec leta za športno udejstvovanje dobimo tudi majice.

»Letos smo že drugič povabili KORK Gorenja vas, da so izvedli meritve krvnega tlaka, sladkorja v krvi in holesterola. Odziv zaposlenih je bil zelo velik. Hvala Mariji Knafelj in Ančki Čepin za ure, ki sta jih delovno podelili z nami. Ugotavljata, da se je s spremembo kuhinje zaposlenim precej dvignila raven sladkorja in holesterola v primerjavi s preteklim merjenjem. Tisti, ki so prišli k meritvam po domačem kosilu, niso imeli odstopanj,« pove Zvezdana Kralj, promotorka zdravja v Termopolu.

Neskončno dobro bi bilo, tako za fizično kot psihično zdravje zaposlenih, če bi enako počeli tudi v drugih podjetjih. Ker zgledi vlečejo, še posebej pozitivni, upamo, da bomo z gorenjevaško krajevno organizacijo Rdečega križa kmalu lahko tudi drugod preverili, kakšno je zdravstveno stanje delavcev.

Ob koncu pa še povabilo na vse naše dogodke v novem letu, z našo iskreno željo, da bi vam zdravje dobro služilo. Pa hvala za vsak vaš dar. Nekateri se še posebej izkazujete! Srečno!

Marija Knafelj