Slovesnost ob odprtju ceste

21.7.2022

Konec junija je bila namenu predana lokalna cesta Suša–Jelovica.

Na krajši slovesnosti je domačine iz vasi Jelovica in Suša, izvajalce del in vse prisotne najprej nagovoril župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež, ki je poudaril pomen zaključenega projekta in večletnega prizadevanja za dokončno ureditev in asfaltiranje navedene ceste. V nadaljevanju je duhovni pomočnik Župnije Trata - Gorenja vas Simon Fortuna blagoslovil obnovljeno cesto s prošnjami za varno in srečno vožnjo.

Občina Gorenja vas - Poljane in Krajevna skupnost Gorenja vas sta v zadnjih 25 letih po delih obnavljali in asfaltirali navedeno lokalno cesto, celotni odsek Suša–Jelovica meri 3,2 kilometra. V letu 2018 je bil v dolžini en kilometer izveden oziroma obnovljen v makadamu in asfaltiran predzadnji del. V lanskem letu je bil še zadnji del odseka obnovljen v makadamu, letos pa dokončno pripravljen in asfaltiran v dolžini 420 metrov. Skupna vrednost letošnje investicije je 50 tisoč evrov.

Prerez traku ob uradni predaji ceste namenu so izvedli župan Milan Čadež, domačin Franc Zorič in predsednica KS Gorenja vas Mirjana Možina. V nadaljevanju sta sledila pogostitev in druženje na domačiji pri Ožbiri.

Mirjana Možina, predsednicaKS Gorenja vas 
Gašper Čadež, tajnik KS Gorenja vas