Starejše trebijske gasilke premagale vso konkurenco

5.12.2019

Oktobra je bilo v Kranju regijsko gasilsko tekmovanje Gorenjske za mladino, teden dni kasneje v Šenčurju pa še za člane in starejše gasilce. Starejše gasilke PGD Trebija so stopile na najvišjo stopničko, članice B iz PGD Sovodenj pa so domov prinesle bronasto odličje.

Na regijsko gasilsko tekmovanje Gorenjske so se uvrstile tri najboljše ekipe v posamezni kategoriji z območnega gasilskega tekmovanja, ki je bilo septembra v Škofji Loki. Takrat smo v članku napačno navedli, da so starejše gasilke PGD Trebija osvojile tretje mesto, čeprav so bile druge. Na tekmovanju v Kranju pa so pokazale svojo spretnost in stopile na najvišjo stopničko. Tekmovanja se je sicer udeležilo več ekip iz občine Gorenja vas - Poljane. Starejši gasilci PGD Trebija so bili enajsti, med članicami B so tretje mesto osvojile gasilke PGD Sovodenj, njihovi moški kolegi pa so zasedli osmo mesto. Člani B iz PGD Poljane so bili šesti. V kategoriji članice A so gasilke PGD Trebija osvojile deveto mesto, njihove kolegice iz Poljan pa so zbrale dovolj točk za dvanajsto mesto, medtem ko so v kategoriji člani A gasilci PGD Trebija zasedli štirinajsto mesto.
Na regijskem gasilskem tekmovanju Gorenjske za mladino so pionirke PGD Trebija 1 osvojile četrto mesto, ekipa PGD Trebija 2 je bila enajsta, ekipa PGD Sovodenj pa je zasedla trinajsto mesto. Pri mladincih so bili z enajstim mestom najboljši iz PGD Sovodenj, dvanajsti pa so bili mladinci iz PGD Lučine. Mladinke PGD Sovodenj so osvojile četrto mesto, pete so bile mladinke PGD Poljane 2, šeste pa mladinke PGD Poljane 1.
Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so se tako uvrstile naprej na državno tekmovanje, ki bo maja v Celju. Takrat bomo lahko navijali za starejše gasilke PGD Trebija in članice B PGD Sovodenj.

T. D.