Uredili mu bodo bivalne prostore

4.2.2021

V začetku meseca januarja je stekla zbiralna akcija za Franca Troho iz Stare Oselice, ki se je znašel v nezavidljivi življenjski situaciji.

Življenje v enem samem toplem prostoru mu zadnje čase otežuje tudi slabše zdravstveno stanje. "Videli smo objavo v Slovenskih novicah in nas je vse skupaj nekoliko presenetilo, saj nikoli nismo bili pri njem v hiši. Na nas se je obrnil tudi član Radio kluba Poljanska dolina Dejan Novak, s katerim smo se dogovorili, da gremo v akcijo – urediti človeku dostojno življenje. Franc trenutno živi v pritličju manjše stanovanjske hiše, ki je brez urejene zunanje izolacije. Večino časa preživi v eni sobi, kjer so kavč (postelja), dotrajan štedilnik, miza. Ni ne omar in ne hladilnika. V pritličju je še hodnik z manjšo kopalnico in straniščem," opiše predsednik PGD Sovodenj Mitja Pavšič. 
Franc Troha je veliko naredil tako za gasilce kot tudi domači kraj, saj je član več društev. Prav zato bi mu radi pomagali ter uredili bivalne prostore, poskrbeli za ogrevanje, nabavili potrebne gospodinjske aparate. "Hrane mu ne primanjkuje, kot pove tudi sam, jo ima za sproti dovolj. Žal nima prostora, da bi lahko karkoli shranjeval na zalogo." Če se bo strinjal, mu bodo pospravili tudi okolico doma. "S prehrambnimi paketi, strokovno pomočjo pri uveljavljanju socialnih transferjev ter plačilom položnic smo mu pred časom pomagali tudi na Območnem združenju Rdečega križa v Škofji Loki," je pojasnila sekretarka Fani Mikš in še dodala: "Vsi, ki želite pomagati, lahko svoj prispevek nakažete na TRR, odprt pri Gorenjski banki: SI56 0700 0000 0187 397 (sklic 00 244; namen pomoč Francu Trohi)." Prispevek je mogoče oddati tudi v trgovini KGZ Škofja Loka na Sovodnju.

Vsi, ki želite pomagati, lahko svoj prispevek nakažete na TRR, odprt pri Gorenjski banki: SI56 0700 0000 0187 397 (sklic 00 244; namen pomoč Francu Trohi). Prispevek je mogoče oddati tudi v trgovini KGZ Škofja Loka na Sovodnju.

Lidija Razložnik