V obrti in podjetništvu vztrajajo že desetletja

25.9.2020

Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka je v začetku septembra na dvorišču Loškega gradu na slovesnosti, ki jo je glasbeno dopolnila družina Triler, podelila priznanja članom, ki letos praznujejo okrogel jubilej opravljanja dejavnosti.

Letos praznuje kar 84 članov zbornice: že deset let dejavnost opravlja 33 članov, dvajsetletnico praznuje 17 članov, tridesetletnico 27 članov, podelili so tudi po eno priznanje za 35 in 40 let.
Četrtina jubilantov, 21, je iz občine Gorenja vas - Poljane, kjer deset let dejavnost opravljajo: Marko Bajt, Suhomontaža Mont-bajt, s Sovodnja; Matjaž Biček, izolaterstvo, iz Leskovice; ČVD čiščenje in vzdrževanje iz Podgore; Filipič Ivan, s. p. – tiskanje na tekstil in promocijski tisk iz Žirovskega Vrha Sv. Antona; avtoprevoznik Luka Kržišnik z Dolenje Dobrave; Mizarstvo Peternelj – Kržišnik, RASST, d. o. o., s Trebije; Štremfelj Tilen, s. p. – MHE zgornja Volaka; Matjaž Šturm, ki vodi Gostilno Blegoš v Javorjah, in Simon Šturm, Kava bar Poljane.
Dvajset let delovanja obeležujejo: Lidija Debelak iz Gorenje vasi z izdelki umetne obrti; podjetje INT vrata iz Todraža; Petra Klemenčič, Taverna Petra, Gorenja vas; podjetje Resje iz Studorja; slikopleskar Franc Stržinar s Hotavelj ter Gregor Štefe, lastnik koče na Starem vrhu. Priznanja za trideset let delovanja so prejeli v Avtu Eržen s Sovodnja, v lesnopredelovalnem podjetju Drnovšek z Bukovega Vrha ter v dveh hotaveljskih podjetjih: MIT, d. o. o., in Mravlja, d. o. o.
OOZ Škofja Loka letno podeljuje priznanja tudi tistim obratovalnicam, ki nadaljujejo opravljanje dejavnosti oziroma je ta v družini ali podjetju postala že tradicionalna. Letos je to priznanje prejelo pet članov, med njimi za 35 let podjetje Polycom. Med nagrajenimi podjetji z najdaljšo tradicijo so na prireditvi priznanje podelili Kolarstvu Kuralt iz Škofje Loke, ki obeležuje že 120 let dejavnosti.

Damjana Peternelj