Veselo v poletje!

22.7.2021

Če so ocene zaključene in so učenke in učenci z njimi zadovoljni, so zadnji dnevi pouka lahko prav zabavni. S snovjo se ne hiti, ni napovedanih ocenjevanj, dogajajo se stvari, za katere prej, še posebej pa letos, ni bilo priložnosti.

Zadnji dnevi in tedni pouka so bili namenjeni tudi temu, da so otroci nadomestili nekaj dejavnosti, ki so bile med šolskim letom odpovedane. Tretješolci so opravili tečaj plavanja, osmošolci so odšli v šolo v naravi, ostal je še kakšen športni oz. tehniški dan, na vrsto so končno prišle ekskurzije, zaključili so se nekateri tekoči projekti, npr. Šolska shema in Tradicionalni slovenski zajtrk, Varno na kolesu, MEPI, NEON in še kaj. Tudi ekskurzije, ki učenke in učence predmetne stopnje vsako leto popeljejo po Sloveniji, so prišle na vrsto. Šesti razred je potoval na Dolenjsko, sedmi na Primorsko, osmi pa na Štajersko.

Valeta
Od naše šole, učiteljev in še posebej od razredničark so se poslovili devetošolci. Zapomnili si jih bomo kot generacijo, ki ji je šolanje več kot eno leto krojila epidemija. Čeprav so bili prikrajšani za šolo v naravi na Rogli, pa brez valete niso ostali. Seveda je bila drugačna, brez staršev in prijateljev, brez plesa. Vendar so pripravili prisrčen in zanimiv program, v katerem so pokazali tudi nekaj svojih talentov. Ravnateljica in župan sta jim podelila spričevala in priznanja ter jim zaželela vse dobro v življenju, v katero vstopajo. Še pred valeto so izdali tudi simpatično glasilo s hudomušnim naslovom – Mi bomo lahko brez šole, a kaj bo šola brez nas?! Vso srečo jim želimo!

Za nagrado kolesarske čelade
Zaključek projekta Varno na kolesu je veliko veselja prinesel petošolcem, ki so že pred tem opravili kolesarski izpit. Liza Strel je takole predstavila projekt in svoje navdušenje ob prejeti nagradi, ki si jo je prislužil 5. b razred: Pri projektu Varno na kolesu smo narisali prometne znake in vanje zapisali lepe misli. Vse izdelke smo poslali na natečaj v Ljubljano. Nekaj časa po tem so nas povabili na zaključno prireditev preko ekrana in povedali so nam, da smo si prislužili nagrado. Štirinajst dni smo nestrpno čakali, potem so nas neko jutro v razredu čakale škatle, v katerih so bile kolesarske čelade. Vsak je dobil svojo, dekleta rdeče, fantje pa modre barve. Tisti dan se mi je pouk vlekel, saj sem komaj čakala, da preizkusim novo čelado. Ko sem prišla domov, sem najprej svojo izkaznico za kolesarski izpit zataknila za novo čelado, nato pa me je čakala enourna vožnja s kolesom. Zelo sem uživala.

Snemanje radijske oddaje
Zanimivo je bilo tudi, ko je šolo obiskala novinarka Radia Prvi, Tadeja Bizilj. S tretje- in četrtošolci se je pogovarjala o letošnjem šolskem letu in o pohodništvu, s starejšimi pa o njihovih načrtih za počitnice. V oddaji Radijski ringaraja na Radiu Prvi boste 21. avgusta lahko slišali razmišljanja naših učenk in učencev o hribih, gorah in pohodništvu. 
In končno je prišel zadnji dan pouka v tem nenavadnem šolskem letu. Spričevala, priznanja, vtisi, spomini … in zaključna prireditev ob koncu pouka in dnevu državnosti. Ta seveda ni bila običajna, so si pa vsi v učilnicah ogledali posnetek, ki so ga za slovo pripravili učenci in učitelji. Ob nagovoru ravnateljice in z željo, da se bo prihodnje šolsko leto v celoti odvijalo v šoli, smo si pomahali in si zaželeli lepe počitnice.

Barnarda Pintar, OŠ Poljane

Fotogalerija