Vodovod bodo gradili s pomočjo evropskih sredstev

19.11.2020

Na Občini Gorenja vas - Poljane so se konec oktobra razveselili odločbe Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko o odobritvi evropskih kohezijskih sredstev za gradnjo treh novih sklopov občinskih vodovodov.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je konec oktobra izdala odločbo o odobritvi evropskih kohezijskih sredstev za gradnjo občinskih vodovodov: Zadobje–Lučine, Todraž–Lučine in Zarobar–Brda–Hlavče Njive. Za gradnjo omenjenih vodovodov bo občina pridobila 1,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, kar predstavlja dobro polovico vrednosti investicije, so pojasnili na občini.
"Naložba obsega gradnjo 18,5 kilometra novih cevovodov in rekonstrukcijo petih vodohranov, predvsem pa vključitev dodatnih virov kakovostne pitne vode za osrednji vodooskrbni sistem občine," so razložili na občini in dodali, da so za vse vodovodne odseke že pridobili gradbena dovoljenja in vsa potrebna soglasja ter služnostne pogodbe. Kot napovedujejo, bi se gradnja zato lahko začela takoj po izbiri izvajalca del, predvidoma spomladi prihodnje leto, vsa dela pa morajo biti končana do leta 2023. "S tem bomo izboljšali tako kakovost kot kapaciteto pitne vode in bistveno prispevali k izboljšanju vodooskrbe osrednjega območja občine," so še dodali na občini.

Mateja Rant