Za toplice domačini skrbeli sami

25.9.2020

Počasi gre h koncu letošnja sezona kopanja v toplicah v Kopačnici. Bila je kar pestra, saj so se mnoge družine iz bližnjih krajev rade odločale za osvežitev v Kopačnici. Še posebno so uživali otroci.

Za čistočo in urejenost smo skrbeli domačini, radi pa so priskočili na pomoč tudi drugi obiskovalci tega umirjenega kraja. Skavti iz Ljubljane, ki so nekaj lepih dni preživeli v Kopačnici, so bili zelo veseli kopanja in so radi pomagali pri čiščenju, ki je potrebno kar vsak teden. Bili so tudi toliko obzirni, da so vsak dan prišli v manjši skupini. Pojavljale so se tudi želje za piknike večjih skupin. To smo odsvetovali, ker ni sanitarij. Ker je voda zdravilna in naravna in tudi nič ni klorirana, smo bili še posebno pozorni na razkuževanje in tako nismo imeli nobenih težav. Ob obisku lastnika gospoda Podkrižnika in predstavnikov občine so nam povedali, da bo drugo leto že drugače. To so obljubljali tudi lani. Lastnik je bil zadovoljen, da skrbimo za red in čistočo in rekel, da bomo dobrodošli tudi v prihodnje. Najbolj vneti pa se bodo kopali tja do zime, saj zelo cenijo to naravno danost našega kraja.
Ob tem bi se radi zahvalili obiskovalcem, ki so za seboj tudi pospravljali smeti. Sicer pa je tudi dovolj vidno opozorilo, da se vsak kopa na lastno odgovornost. Večina je bila pripravljena v poseben nabiralnik dati tudi kakšen prispevek, da smo lahko nabavili čistila in drugo opremo. Nekateri pa so se tudi hvalili, da je tu v redu, ker je vse zastonj. So pač mislili, da za vse poskrbi krajevna skupnost oziroma domačini.

Jože Dolenec