Začenjajo z izgradnjo

28.5.2020

V maju začetek izgradnje novega krožišča

Dela v okviru protipolavne zaščite Poljan se nadaljujejo. Prav v tem mesecu se začenja izgradnja novega krožišča, ki bo nadomestilo sedanje križišče.

Pri projektu izgradnje novega krožišča sodeluje Direkcija Republike Slovenije (RS) za infrastrukturo. Ta je sporazum o sofinanciranju gradnje z Občino Gorenja vas - Poljane podpisala septembra 2018. Direkcija je lansko jesen objavila javno naročilo za izvajalca del. Najugodnejšo ponudbo v višini 467.765 evrov je ponudila Gorenjska gradbena družba, d. d., ki mora krožišče zgraditi v pol leta. Občina bo za projekt prispevala dobrih 73.000 evrov, in sicer za prestavitve komunalnih vodov in izgradnjo pločnikov. Gradbeno pogodbo z izbranim izvajalcem so podpisali marca. Kot so sporočili z občine, so izvajalci z uvedbo v delo pri gradnji novega krožišča začeli 13. maja, z deli pa naj bi začeli konec maja.

Novo krožišče se navezuje na novi most čez Soro, za katerega v tem času pospešeno gradijo mostne opornike. Oba projekta sta povezana, usklajevanja obeh projektantskih ekip pa so potekala že v fazi razvoja projektov, so sporočili z občine.

Kristina Z. Božič


Fortunova brv v Gorenji vasi

Na mestu, kjer je pred izgradnjo obvoznice v Gorenji vasi stala Fortunova brv, naj bi zgradili novo. V maju so pričeli z izvajanjem pripravljalnih del za utrditev temeljenja s pilotiranjem za desni mostni opornik. Levi mostni opornik je bil zgrajen že, ko se je gradila gorenjevaška obvoznica. »Izvajalec vseh ostalih gradbenih del še ni izbran, zato se bo gradnja lahko nadaljevala takoj po pravnomočni izbiri slednjega,« so optimistični na občini.

P. N.

Fotogalerija